"Goldfinger", primul succes din seria Bond

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul 007 trebuie să-l investigheze pe Auric Goldfinger, suspectat că fură aur din Anglia Goldfinger e considerat unul dintre cele mai reuşite filme ale seriei James Bond. Pentru a treia

Agentul 007 trebuie să-l investigheze pe Auric Goldfinger, suspectat că fură aur din Anglia

Goldfinger e considerat unul dintre cele mai reuşite filme ale seriei James Bond. Pentru a treia oară consecutiv, rolul principal îi aparţine lui Sean Connery.

Ecranizare a romanului omonim al lui Ian Fleming, Goldfinger este primul film Bond care a devenit foarte popular. Mai mult decât atât, şi melodia omonimă, cântată de Shirley Bassey pe coloana sonoră, a avut un succes la fel de mare. A urcat pe locul cinci în topul Billboard Hot 100.

Aventurile lui Bond

Goldfinger este un hoţ cu metode sadice. În momentul în care află că secretara sa i-a dezvăluit lui Bond informaţii legate de activităţile lui ilegale, le omoară şi pe ea, şi pe sora acesteia, care intenţionase s-o răzbune.

Ignorând pericolul, Bond îşi continuă urmărirea. E prins şi, mai mult mort decât viu, se trezeşte la bordul unui avion cu destinaţia America.

Până când avionul aterizează în Kentucky, Bond reuşeşte s-o atragă de partea lui pe Pussy, care e de acord să-l ajute pentru a-l împiedica pe Goldfinger să atace Fort Knox.

Jaful eşuează, dar Goldfinger reuşeşte să scape, când armata americană porneşte contraatacul. E rândul lui Bond să-şi ia revanşa faţă de Goldfinger şi să ducă la bun sfârşit misiunea ce-i fusese încredinţată de Serviciul Secret.

Fişa de film

Regizor: Guy Hamilton
Scenarişti: Richard Maibaum, Paul Dehn
Distribuţie: Sean Connery, Honor Blackman
Lansat pe 9 ianuarie 1965

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite