Gliga: „Copiii sunt salvarea noastră!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul secund al naţionalei consideră că doar o revoluţie la nivelul juniorilor poate redresa hocheiul. Fostul mare jucător şi antrenor al Stelei, Marius Gliga, îl va ajuta pe noul tehnician al naţionalei, canadianul Tom Skinner.

După ce naţionala de hochei s-a făcut de râs în campania de calificare la Jocurile Olimpice de la Vancouver, pierzând la scor toate cele trei meciuri în faţa Japoniei, Poloniei şi Marii Britanii, cu un golaveraj general ruşinos, 2-27, federaţia de specialitate l-a demis pe fostul antrenor şi l-a numit, luna trecută, în funcţie pe canadianul Tom Skinner, un tehnician cu multă experienţă la nivelul copiilor şi juniorilor.

Acesta va pregăti selecţionata României alături de directorul tehnic al loturilor naţionale, fosta legendă a Stelei, Marius Gliga. “Am demarat un proiect de obţinere a Licenţei FRHG pentru antrenorii de juniori din ţară, deja a avut loc primul examen şi am făcut o prezentare cu tema «Rolul antrenorului în educarea micilor hocheişti». 

Ne trebuie o revoluţie în hocheiul românesc. Sunt foarte multe lucruri care trebuie schimbate, în special mentalitatea antrenorilor şi a jucătorilor. Trăim vremuri noi şi, dacă nu încercăm să ne adaptăm, vom ieşi cu totul din scenariul hocheiului de performanţă”, avertizează Marius Gliga.

Străinii naturalizaţi nu sunt o soluţie

Secundul echipei naţionale militează totodată pentru reducerea numărului de jucători străini din campionatul intern în favoarea promovării celor mai talentaţi juniori.

“Copiii sunt salvarea noastră şi trebuie să le dăm mai mult credit. Prezenţa unor străini poate fi benefică numai în situaţia în care alături de ei, şi aici mă refer chiar în aceeaşi linie cu ei, vor juca tineri talentaţi care îşi pot creşte astfel talentul.

Per ansamblu, optez totuşi pentru interzicerea importului portarilor străini şi limitarea numărului de hocheişti străini în campionatul intern”, spune Marius Gliga, care adaugă că naturalizarea unor hocheişti de valoare de afară nu poate fi decât o soluţie temporară de revigorare a acestui sport.

Pentru hocheiul românesc urmează un examen foarte dificil în luna aprilie, când naţionala de seniori pregătită de Marius Gliga şi canadianul Tom Skinner va participa la Campionatul Mondial de la Torun (Polonia), divizia I (eşalonul doi).

Tricolorii fac parte din grupa B, alături de puternicele naţionale ale Italiei, Ucrainei, Olandei, Poloniei şi Marii Britanii, ultimele două administrându-ne înfrângeri la scor nu mai departe de noiembrie 2008.

image

Optez pentru interzicerea importului portarilor străini şi limitarea numărului de hocheişti străini în campionatul intern

image


Marius Gliga
antrenor

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite