Gladiatorul, o poveste despre curaj şi revanşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bun film al anului 2001 va fi difuzat în această seară de TVR Russell Crowe a avut multe bătălii de dus, dar a primit un Oscar pentru rol. În timpul filmărilor, ca să nu se

Cel mai bun film al anului 2001 va fi difuzat în această seară de TVR

Russell Crowe a avut multe bătălii de dus, dar a primit un Oscar pentru rol. În timpul filmărilor, ca să nu se accidenteze, actorul nu a avut voie să joace nici măcar fotbal.

Marele general roman Maximus (interpretat de Russell Crowe) iese întotdeauna învingător pe câmpul de luptă. Iubit de popor şi de bătrânul împărat Marcus Aurelius, el se gândeşte, însă, să se întoarcă acasă, la soţia şi la fiul său.

Aflat pe moarte, Marcus Aurelius (Richard Harris) şi-l doreşte însă la conducerea Imperiului. Furios pentru că ar putea pierde moştenirea, fiul împăratului, Commodus (Joaquin Phoenix), ordonă execuţia sa şi a familiei sale.

Deşi scapă de la moarte, Maximus nu reuşeşte să-i salveze şi pe cei dragi. Neînfricatul luptător ajunge sclav şi este antrenat ca gladiator în arenă, dar setea de răzbunare nu-i dă pace.

Lupta finală se dă la Roma, unde Maximus reuşeşte să răzbune moartea soţiei şi a fiului său şi să-l ucidă pe noul împărat Commodus.

Lupta lui Russell Crowe

Nicholas Powell, care a lucrat anterior pentru "Braveheart", a fost responsabil de coregrafia scenelor de luptă.

El i-a antrenat pe toţi actorii şi cascadorii, dar şi pe cei 1000 de figuranţi care au luat parte la prima bătălie.

Prioritatea sa a fost însă Russell Crowe.

"Niciodată nu iau în calcul dificultăţile fizice prin care urmează să trec atunci când joc un rol, dar în mijlocul filmărilor am început să mă gândesc: <> ", a spus Crowe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite