Girofarurile Vămii, mai tari ca ale Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ce preşedintele României a cerut în mod expres reglementarea mai strictă, de către noul Cod Rutier, a instituţiilor care au dreptul la sisteme de avertizare acustice şi luminoase. Codul Rutier

ce preşedintele României a cerut în mod expres reglementarea mai strictă, de către noul Cod Rutier, a instituţiilor care au dreptul la sisteme de avertizare acustice şi luminoase. Codul Rutier a fost modificat, dar unele instituţii au găsit alte căi de a-şi impune punctul de vedere.Astfel s-a ajuns la situaţia în care cei care refuză să oprească la semnalele inspectorilor ARR sau ale vameşilor sunt pasibili de o amendă minimă de 1.500 RON, în timp ce şoferii care nu opresc la semnalul agenţilor de circulaţie pot fi sancţionaţi cu numai 32 RON. În toate ţările UE, girofarurile de culoare roşie pot fi folosite numai de Poliţie sau Pompieri. Atunci când girofarul de culoare roşie funcţionează, autovehiculele trebuie să oprească. Cel de culoare galbenă are doar rolul de atenţionare, fiind mult mai potrivit pentru instituţiile "civile".
În replică, un reprezentant al Ministerului Transporturilor a afirmat că doar maşinile destinate controlului în trafic aparţinând ARR pot folosi girofaruri. La rândul său, adjunctul şefului Direcţiei Poliţiei Rutiere, comisarul-şef Gino Boşman, a declarat că această problemă va fi rezolvată ulterior, amintind buna colaborare pe care o are Poliţia cu Autoritatea Rutieră Română.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite