Giovani Becali, acuzat că manevrează poliţia ilfoveană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când ne-a fost adus dosarul şi ne-am uitat în el, am rămas mască, pentru că desfăşurătorul dispăruse!Omul de afaceri Constantin Anton, din judeţul Giurgiu, se judecă de un an şi jumătate

Când ne-a fost adus dosarul şi ne-am uitat în el, am rămas mască, pentru că desfăşurătorul dispăruse!
Omul de afaceri Constantin Anton, din judeţul Giurgiu, se judecă de un an şi jumătate cu fostul impresar Giovani Becali, pe care îl acuză de tâlhărie. Anton spune că poliţia ilfoveană împiedică mersul procesului ca urmare a influenţei lui Becali.
În februarie 2005, ziarul Adevărul publica povestea lui Constantin Anton, care îl acuza pe Becali că l-a jefuit de 50.000 de dolari, bani pe care îi câştigase la o partidă de poker jucată cu fostul impresar. Omul de afaceri a făcut plângere la poliţie, dar de-abia atunci au început să apară problemele. Mai întâi, Giovani Becali a negat că îl cunoaşte pe Anton, care a cerut un desfăşurător de la compania de telefonie mobilă pe lunile ianuarie - martie 2005, care dovedea convorbirile dintre cei doi. Au urmat amânări repetate, dosare plimbate de la Parchet la tribunal şi, din nou, la inspectoratul de poliţie. Totul a culminat în urmă cu o lună, când din dosar a dispărut o probă-cheie - desfăşurătorul convorbirilor telefonice.
Anton precizează că desfăşurătorul dovedea că "Giovani Becali mă cunoaşte. Probele nu au voie să dispară din dosar, dar acolo (unde se aflase desfăşurătorul) era doar plicul gol… Dosarul se afla la Judecătoria Buftea. La un moment dat am aflat că el a fost trimis, în decembrie 2005, înapoi la Inspectoratul Ilfov, lucru anormal. A fost un abuz. Nu putea să-l ia înapoi decât ca să pună sau să ia ceva din dosar", este de părere Anton, care acuză influenţa lui Giovani Becali. "Acest om face şi desface multe în Ilfov. A scăpat din atâtea, după ce a bătut primarul din Voluntari, după ce a accidentat un copil cu maşina. Mă lupt de un an şi jumătate şi procesul nu avansează deloc. Chiar nu poate nimeni să-i facă nimic acestui om?!", a declarat Constantin Anton care a făcut o plângere către prim-procurorul de pe lângă Judecătoria Buftea referitoare la dispariţia probelor din dosar. "Toate acestea mă fac să cred într-o implicare a anumitor persoane cu putere de decizie în acest dosar. Această abatere gravă mă îndreptăţeşte să apelez şi la Departamentul Naţional Anticorupţie", se precizează în plângere. "Probabil este un şantajist care vrea să scoată bani. Cum să joc eu poker cu el?. Am jucat într-o vreme poker, numai la cazino. Dar m-am lăsat", a declarat Giovani Becali în februarie 2005.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite