Gioconda se mărită, e nuntă-n cartier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Avem un Preşedinte imbecil. Aş vrea ca doctorii să se ocupe de aceşti indivizi, pentru că sînt bolnavi de prostie." Citind declaraţia lui Lech Walesa despre fraţii Petreuş ai Poloniei,

"Avem un Preşedinte imbecil. Aş vrea ca doctorii să se ocupe de aceşti indivizi, pentru că sînt bolnavi de prostie." Citind declaraţia lui Lech Walesa despre fraţii Petreuş ai Poloniei, ajunşi unul Premier, iar celălalt Preşedinte, îmi venea să-i strig bătrînului papă al sindicalismului supărat pe cifra doi: "Proşti, dar mulţi, sfinţia voastră!".

Lucrat pe la spate de foştii săi colaboratori, Lech Walesa a reacţionat la presupusa trădare precum Miţa Baston, aruncînd nu cu vitrion, ci cu spălătură de vase în ochii gemenilor Kaczynski.

Plăcerea de a şti că şi la case mai mari zoaiele devin materie primă pentru o declaraţie politică a mai domolit temerile că Europa s-ar uita chiorîş la noi în sufragerie, unde părintele Constituţiei o dojeneşte cu paternalism de bou pe ministresa Justiţiei, că ar paşte iarbă interzisă.

O zestre genetică de băieţi de mahala estică şi de cultură portuară iese la suprafaţă ca o imensă pată de petrol ce se întinde pe căi ocolite de la Gdansk pînă la Constanţa, dar cine să vină cu tulumba sau să dea alarma, cînd însăşi societatea civilă e predispusă să-şi pună părul pe moaţe, să facă ochi dulci şi să se mărite a doua oară?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite