Ginerele si soferul senatorului Victor Apostolache l-au vazut cand sarea peste balustrada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Varianta crimei ca fiind cauza mortii senatorului PSD Victor Apostolache a fost scoasa din calculul anchetatorilor. In urma rezultatelor autopsiei, precum si a audierii soferului si ginerelui

Varianta crimei ca fiind cauza mortii senatorului PSD Victor Apostolache a fost scoasa din calculul anchetatorilor. In urma rezultatelor autopsiei, precum si a audierii soferului si ginerelui senatorului, s-a conturat "in proportie de 99 la suta" verdictul sinuciderii. Motivul acestui gest nu a fost inca descoperit, iar, daca tinem cont de declaratia fiului sau, Mihai Apostolache, anchetatorii vor avea mult de cautat. "Tata era un om puternic si echilibrat si nu avea motive sa se omoare", a declarat presei fiul senatorului, aratand ca Victor Apostolache era doar obosit dupa campania electorala si nimic mai mult. Senatorul Victor Apostolache, dupa 12 ani de activitate ca parlamentar, a murit, vineri seara, pe patul de spital, dupa caderea in gol de la etajul 6 al Hotelului Bucuresti - aripa supranumita "Blocul senatorilor". Impreuna cu ginerele si soferul sau, Victor Apostolache incepuse sa-si mute lucrurile din apartamentul 601 al hotelului, pe care l-a ocupat ani de-a randul. O parte din bagaje fusese deja dusa in masina senatorului, unde ginerele si soferul sau il asteptau. Cand au vazut ca intarzie, s-au intors la apartament si au batut in usa. Soferul senatorului a povestit anchetatorilor: "in momentul in care bateam la usa, am auzit un fosnet de haine de la palierul urmator (intre 6 si 7). L-am vazut pe Victor Apostolache cu piciorul peste balustrada, impingandu-se cu mainile de balustrada si dandu-si drumul". Ginerele parlamentarului a fost si el martor la precipitare: "Am vazut momentul desprinderii de balustrada si al rostogolirii. Ne-am dus repede la parter. L-am gasit cu fata in jos, respirand, si i-am spus unei cameriste care venea pe hol sa cheme Salvarea". In cadere, corpul senatorului s-a lovit de mai multe ori de balustrada care asigura casa scarilor de la Hotelul Bucuresti. Senatorul Victor Apostolache a fost deja inmormantat ieri. Trupul lui a fost depus, sambata, la Ploiesti, in sediul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, tot acolo avand loc si o slujba de pomenire, care ar fi fost oficiata de parintele protoereu Gheorghe Lazar. Precizam ca, potrivit normelor religioase, sinucigasii nu beneficiaza de inmormantari crestinesti. Insa, atat fostul om de afaceri Mihail Erbasu - pentru a carui moarte verdictul a fost acelasi -, cat si parlamentarul Victor Apostolache au fost inmormantati crestineste, ambii inainte ca, oficial, anchetatorii sa se pronunte.
Expertiza medico-legala sustine ipoteza sinuciderii senatorului
Cauza decesului - caderea de la inaltime
Dupa efectuarea autopsiei, medicii legisti din Bucuresti au stabilit ca senatorul PSD Victor Apostolache a murit in urma caderii de la inaltime si impactului cu solul. "Leziunile de pe corp sunt in concordanta cu accidentul suferit. Nu am decelat nici un accident vascular cerebral recent si nici vreun semn de boala incurabila", ne-a declarat dr. Valentin Gheorghiu, medic legist la Institutul National "Mina Minovici". Singurele probleme de sanatate ale senatorului erau, conform medicilor legisti, doua infarcturi miocardice si o ateroscleroza avansata. Autopsia a fost efectuata sambata de patru medici legisti. Senatorul PSD a decedat vineri seara dupa ce a cazut in gol, pe casa scarilor, de la etajul sase al Hotelului Bucuresti din Capitala. In aceeasi zi, la ora 14.30, Victor Apostolache fusese la Spitalul Universitar pentru un control cardiologic, in urma caruia i s-a dat tratament pentru hipertensiunea de care suferea de mai mult timp. Conf. dr. Dragos Vinereanu, medicul cardiolog care l-a consultat, a declarat ca i-a propus senatorului sa se interneze, dar acesta a refuzat spunand ca are unele probleme. "Nimic nu a dat de gandit ca are o depresie sau probleme de constienta", a mai spus conf. dr. Vinereanu. Senatorul, in varsta de 58 de ani, se mai afla in tratament la Institutul de Boli Cerebro-Vasculare din Capitala deoarece in urma cu cativa ani suferise un accident vascular cerebral.
Conducerea Senatului transmite condoleante familiei Apostolache
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, membrii Biroului Permanent si Secretariatul General al Senatului au aflat cu durere vestea tragicului accident in care a murit senatorul Victor Apostolache si transmit condoleante familiei greu incercate de aceasta pierdere. "Senatorul Victor Apostolache va ramane in amintirea tuturor celor care l-au cunoscut drept un om integru, cu alese calitati sufletesti si care si-a indeplinit cu cinste mandatele de senator incredintate de electoratul din judetul Prahova. In anii in care s-a aflat in Parlamentul Romaniei, Victor Apostolache a indeplinit importante functii in conducerea Senatului si a desfasurat o asidua activitate legislativa". Senatorul PSD Victor Apostolache a murit la spital, vineri seara, in urma ranilor grave pe care le-a suferit dupa ce - potrivit primelor investigatii ale procurorilor - s-ar fi aruncat de la etajul sase al imobilului cunoscut drept "blocul senatorilor", aflat in centrul Capitalei. Surse medicale au declarat ca senatorul - care a ajuns la spital cu rani foarte grave - a incetat din viata in ciuda manevrelor de resuscitare la care medicii au apelat cu insistenta. Potrivit anchetatorilor, sinuciderea este, deocamdata, cea mai probabila ipoteza in ancheta in acest caz, dar motivele care ar fi putut determina acest act sunt inca necunoscute. Din primele investigatii rezulta ca senatorul Apostolache s-ar fi aruncat de la etajul sase, cazand printre balustrade, ceea ce ar explica numeroasele lovituri de pe corpul sau, a declarat Marius Iacob, prim-procuror adjunct al Parchetului Tribunalului Bucuresti. Totodata, surse judiciare au precizat pentru ziarul nostru ca anchetatorii iau in considerare si declaratiile a doi martori care ar putea oferi informatii esentiale despre circumstantele mortii senatorului Apostolache. Victor Apostolache s-a nascut in 1946, in localitatea Ciorani, din judetul Prahova. De profesie inginer agronom, Apostolache a fost membru in Comisia de agricultura a Senatului. Incepand din 1992, a fost senator de Prahova timp de trei legislaturi. La alegerile din 2004 nu a mai candidat. Apostolache a detinut functia de presedinte al Consiliului Judetean al PSD Prahova si de vicelider al grupului parlamentar PSD.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite