Gigi Becali, huiduit la Ziua aromânilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sala Palatului, la manifestările prilejuite de Ziua naţională a aromânilor. Organizatorii zic că au adresat invitaţii doar membrilor Comunităţii aromâne, organizaţie din care Becali nu face

Sala Palatului, la manifestările prilejuite de Ziua naţională a aromânilor. Organizatorii zic că au adresat invitaţii doar membrilor Comunităţii aromâne, organizaţie din care Becali nu face parte, şi reprezentanţilor unor partide parlamentare. Acţionând conform străvechiului adagiu "dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau", Gigi Becali şi-a făcut apariţia pe nepusă masă la Sala Palatului, reuşind să tulbure lucrările reuniunii. A avut parte la intrarea în sală şi de aplauze, şi de fluierături, iar apoi, preţ de mai multe minute, s-a aflat în centrul atenţiei televiziunilor şi fotoreporterilor. În cele din urmă, liderul PNG şi-a găsit loc pe un scaun din primul rând şi a asistat cuminte la ceea ce se petrecea pe scena Sălii Palatului, unde liderii comunităţii citeau rezoluţia adunării. Se pare că ceva l-a enervat apoi pe Gigi Becali, unii zic că supărarea ar fi iscat-o faptul că se vorbea doar în aromână, şi el a decis să plece. S-au auzit şi apostrofări, apoi huiduieli. Gigi Becali a ieşit pe hol, unde a avut parte de o mulţime de curioşi, fiind gratulat cu strigăte precum "Parvenitule", "Mitocanule". Becali a coborât în grabă scările. La ieşire, a avut parte însă de clipe mai senine. Un grup de copii, fani ai Stelei, l-au apaudat şi i-au cerut autografe. Patronul s-a îmbarcat apoi în Maybach şi s-a făcut nevăzut.

Aromânii cer să fie recunoscuţi ca minoritate naţională
Ziua naţională a aromânilor - marcată, ieri, pentru a şaptea oară - s-a dorit un semnal al forţei şi solidarităţii Comunităţii aromâne din România. Documentele adunării - un manifest şi o rezoluţie - au solicitat soluţionarea cererii de a se acorda aromânilor statutul juridic de minoritate naţională. "De ce nu vor să ne audă? Până când", s-a scris în manifest. "De azi, vocea noastră se ridică şi toţi vor auzi că existăm". A urmat un marş, pe traseul Sala Palatului-Piaţa Victoriei, documentele cu revendicările aromânilor fiind depuse la guvern.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite