Gigi Becali - un admirator al "mişcării religioase a lui Corneliu Zelea Codreanu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Becali, patronul clubului Steaua, s-a declarat, joi seară, la un post de televiziune, nemulţumit de faptul că nu a fost sunat de preşedintele Băsescu pentru a-l felicita pentru victoria

Gigi Becali, patronul clubului Steaua, s-a declarat, joi seară, la un post de televiziune, nemulţumit de faptul că nu a fost sunat de preşedintele Băsescu pentru a-l felicita pentru victoria campioanei la Kiev. Becali i-a atacat pe şeful statului şi pe Adriana Săftoiu, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale.

"O să îl bată Dumnezeu rău de tot"
"Dacă e adevărat ce spune lumea, o să îl bată Dumnezeu rău de tot", a prezis Becali soarta pe care o va avea Băsescu. Patronul Stelei spune că ar avea informaţii care îi indică faptul că preşedintele Băsescu nu ar mai fi "prietenul" în care credea. El acuză că, în acest scenariu, pionul principal ar fi Adriana Săftoiu, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale. "Pufuleţ", spune Becali despre Adriana Săftoiu, ar fi pus jurnalişti să scrie rău de el. "Pufuleţ de la Cotroceni arată dosarele unora de presă ca să scrie prost de mine", s-a plâns latifundariul din Pipera, indicând un ziar al trustului elveţian Ringier. Apoi, Gigi l-a atacat frontal pe preşedinte: "Sunt mai bun de 100 de ori decât el. Băsescu nu e de talia mea, nu concurez cu el. Nu mă interesează ce face".

Admirator al legionarilor
Gigi Becali a recunoscut că este un admirator al "mişcării religioase a lui Corneliu Zelea Codreanu", dar a spus că se delimitează de Horia Sima, cel care a condus Mişcarea Legionară din 1940.
Despre Gigi Becali s-a spus în repetate rânduri că ar finanţa unele grupări de extremă dreapta, care se revendică că ar fi continuatoarele Mişcării Legionare. La un moment dat, Becali a rămas fără mâna sa dreaptă, analistul Dan Pavel, după ce Ion Coja, ideologul mişcărilor de extremă dreapta, dar şi al PRM, pusese la cale o alianţă între partidul lui Gigi şi Noua Dreaptă, o grupare legionară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite