Ghiveci cu "mari români" pe TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decebal (26) şi Burebista (36) se găsesc, de asemenea, în topul preferinţelor, deşi nu sunt români, ci daci. Gregorian Bivolaru a fost plasat în poziţia 20, mai tare decât preşedintele

Decebal (26) şi Burebista (36) se găsesc, de asemenea, în topul preferinţelor, deşi nu sunt români, ci daci. Gregorian Bivolaru a fost plasat în poziţia 20, mai tare decât preşedintele Traian Băsescu, aflat pe 27.

Proiectul a costat 600.000 de euro
Fără a avea relevanţa şi nici intenţia unui studiu ştiinţific, după cum se precizează într-un comunicat primit la redacţie, campania "Mari români", pentru care s-a alocat un buget de aproximativ 600.000 de euro, a atras un total de 98.264 de nominalizări valide. Dintre acestea, 69% au fost trimise pe e-mail, 27% prin SMS, 3% au apelat gratuit linia verde şi doar 1% au trimis taloanele. Campania iniţiată de TVR este adaptată după un format BBC, care s-a bucurat de succes în Marea Britanie, Germania, Canada, Franţa, Finlanda, Republica Cehă, Africa de Sud şi, potrivit TVR, a vrut "să pună oamenii pe gânduri, să declanşeze dezbateri şi să-şi definească valorile".

Campania, în cifre
Din totalul persoanelor nominalizate, 234 sunt personalităţi de cultură, 183 - artişti, 150 - personalităţi istorice, 134 - vedete tv, 95 - sportivi, 69 sunt oameni politici, 20 sunt personaje fantastice, literare, 16 sunt eroi, 15 - oameni de afaceri. În Top 20 figurează un singur reprezentant al ştiinţelor exacte, opt au legătură cu ideea de lider; nouă sunt personaje din manualele de istorie, dar apare o singură femeie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite