Ghişe, afară din PNL, Gheorghiof - un pas înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul liberal Ioan Ghişe va fi al doilea parlamentar exclus din partid, după Mona Muscă, din cauza angajamentului de colaborare cu fosta Securitate. Biroul Permanent Central al PNL a discutat,

Deputatul liberal Ioan Ghişe va fi al doilea parlamentar exclus din partid, după Mona Muscă, din cauza angajamentului de colaborare cu fosta Securitate.
Biroul Permanent Central al PNL a discutat, ieri, cazurile a patru parlamentari - Ioan Ghişe, Titus Gheorghiof, Liviu Câmpan şi Emilian Frâncu - şi a decis să propună Delegaţiei Permanente retragerea sprijinului politic şi îndepărtarea din partid doar a lui Ghişe. "Din aceste patru cazuri, în situaţia Monei Muscă se află deputatul de Braşov Ioan Ghişe. BPC a luat act de faptul că Ghişe a recunoscut public, încă de acum câţiva ani, acest gest. Cu toate acestea, având în vedere că nu dorim să nuanţăm şi că delimitarea noastră este clară, BPC, prin vot secret, a decis retragerea sprijinului politic pentru Ioan Ghişe şi propunerea de excludere", a anunţat purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Varujan Vosganian.
Senatorul a precizat că, în ceea ce-l priveşte pe Titus Gheorghiof, membru al biroului, situaţia este diferită, întrucât actualul parlamentar a semnat angajamentul de colaborator după ce fusese condamnat de regimul comunist la ani grei de închisoare. Surse din BPC au declarat că deputatul de Arad nu va fi exclus din partid, ci doar din conducerea partidului. "Biroul le-a cerut celorlalţi deputaţi în discuţie să-şi clarifice situaţia şi să-şi facă publice dosarele de la CNSAS. Vă asigur că nu vom face rabat în cazul lor, dacă se va dovedi că au colaborat cu Securitatea", a mai spus Vosganian.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite