Ghimbirul, remediu pentru durerile de cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cidrul de ghimbir Ingrediente: Cinci litri de apă plată, două linguriţe de rădăcină rasă de ghimbir, 900 mg zahăr brun, 3 flori de soc, două linguri de petale de trandafir roşu, 4

Cidrul de ghimbir

Ingrediente: Cinci litri de apă plată, două linguriţe de rădăcină rasă de ghimbir, 900 mg zahăr brun, 3 flori de soc, două linguri de petale de trandafir roşu, 4 felii de lămâie, 10 boabe de orez.

Preparare: Aceste ingrediente se pun la macerat, într-un borcan acoperit cu tifon şi se amestecă zilnic. După cinci zile (dacă temperatura camerei depăşeşte 25 de grade) cidrul se strecoară, se pune în sticle închise ermetic şi se păstrează la rece.

Ghimbirul este folosit încă din secolul I pentru a îmblânzi efectele artritei reumatoide. În farmacopeea orientală se menţionează efectele terapiei cu rădăcină de ghimbir: este un remediu pentru durerile de cap; reduce sau elimină greţurile de dimineaţă, ameţelile şi vertijurile. Durerile de ficat şi balonările abdominale se ameliorează prin infuzia a trei bucăţele de rădăcină de ghimbir într-o cană cu apă de 200 ml.

La 10 minute după ce se ia vasul de pe foc se strecoară infuzia şi se bea după fiecare masă. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu precizează că sucul obţinut dintr-o rădăcină proaspătă de ghimbir, în amestec cu sucul de morcovi (în părţi egale) poate să prevină atacurile de astm. Bolnavii vor bea acest amestec, dimineaţa sau în momentele critice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite