Gheorghe Funar: "Nu există Laszlo Tokes în România! UDMR vrea repetarea «scenariului Kosovo»"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membru al Partidului România Mare, Gheorghe Funar a declarat că toate declaraţiile făcute de Laszlo Tokes sunt nule doarece numele corect al vicepreşedintelui Parlamentului European este Ladislau Tokes.

Fostul primar al Clujului a mai subliniat faptul că "ungurii vor să repete scenariul din Kosovo". "Nu există în România cetăţeanul Laszlo Tokes, ci Ladislau Tokes. Dacă e să aflăm ce fel de persoană este vicepreşedintele Parlamentului European vopm vedea că Tokes nu este secui, este ungur", a declarat Funar la Realitatea.

Mai citiţi şi:

Tokes: "Noi, contrar celor din Kosovo, nu dorim independenţa, ci suntem mulţumiţi cu un statut de autonomie"

Gheorghe Funar este de părere că UDMR a fost susţinut la guvernare de toţi oamenii politici, mai puţin cei din Partidul România Mare. "Am avut dreptate când am subliniat pericolul unguresc, ştiam şi stiu unde vor să ajungă. Nu este vorba de baloane de săpun. Toată lumea i-a susţinut pe cei din UDMR la guvernare şi ne duc la repetarea scenariului Kosovo. În curând aceşti unguri ne vor provoca un război civil. Nu e vorba de secui ci de unguri", a mai spus Funar.

Vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, a declarat joi, la Băile Tuşnad, în Harghita, că, dacă este nevoie, secuimea trebuie să iasă în stradă pentru abţinerea autonomiei teritoriale a regiunii Covasna-Harghita-Mureş locuită majoritar de etnici maghiari.

Tokes a refuzat să dialogheze cu Funar, la Realitatea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite