Gheorghe Teuca este cel mai harnic contribuabil clujean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarul, Gheorghe Teuca, în vârstă de 71 de ani, s-a trezit de la ora 6.00 pentru a-şi plăti taxele locale în prima zi de colectare a acestora. Alături de el, aproximativ 20 de persoane au aşteptat în faţa Primăriei Cluj-Napoca deschiderea casieriei.

Clujenii cu simţ civic s-au aşezat în această dimineaţă la coadă la sediul Primăriei din Piaţa Unirii 1 pentru a-şi plăti impozitele pentru anul care abia a început. Primul clujean care s-a aşezat la coadă a ajuns la primărie la ora 7.00 şi s-a declarat nemulţumit că a trebuit să aştepte mai bine de o oră deschiderea ghişeelor. Cei care plătesc integral impozitele pe 2009 până la 31 martie beneficiază de o reducere de 10%. „Oferta” este valabilă pentru impozitul pe clădiri, teren şi mijloace de transport. Nivelul taxelor este identic cu cel din anul 2008. 

Cel mai conştiincios clujean

Activitatea Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale a Primăriei Cluj-Napoca, în prima zi de lucru a anului, a fost pornită la foc automat de primii clujeni care s-au aşezat la rând cu mai bine de o oră înainte de sosirea funcţionarilor. Cel mai matinal a fost Gheorghe Teuca, un clujean în vârstă de 71 de ani care spune că a pornit de acasă puţin după ora 6 dimineaţa, pentru a se asigura că termină repede „treaba de la primărie”. „Eu vin să-mi plătesc taxele fiindcă aşa trebuie. Dacă s-ar comporta mai omeneşte cu noi şi nu ne-ar ţine aici în frig atunci ar fi mai bine. Dar ne-am obişnuit să fim trataţi aşa”, spune clujeanul.

Cu banii îngheţaţi în buzunare

Cei care s-au grăbit să ajungă la primărie pentru a-şi plăti dările înainte ca birourile să fie deschise au fost nevoiţi să aştepte la intrarea în clădire şi să rabde frigul de -10 grade Celsius. „Nu ne lasă să urcăm că nu s-a deschis încă. Noi ne-am grăbit să venim, că avem şi altă treabă astăzi”, spune Alexandru Porumb, alt pensionar în vârstă de 71 de ani. Mai „harnic” a fost cel mai vârstnic clujean care s-a hotărât să-şi plătească impozitul din prima zi. Ioan Câmpan, în vârstă de 82 de ani, ne-a spus că el aşa face în fiecare an pentru că datoriile sunt o grijă de care îi place să scape cât de repede poate. A economisit banii în ultimele luni şi îşi va plăti impozitul pe întreg anul, la fel ca şi majoritatea celorlalţi de la coadă.
Anca Vizitiu, în vârstă de 74 de ani, a sosit la Primărie cu doar câteva minute înainte de deschiderea ghişeelor şi s-a declarat surprinsă că alţi clujeni au venit chiar şi cu o oră înainte. „Eu nu ştiam că la 8.30 se deschide ghişeul. Credeam că undeva la 8.00, dar nu m-am grăbit să fiu prima. Aşa fac în fiecare an. Înainte de toate, îmi fac datoria de cetăţean şi plătesc impozitul. Plătesc la începutul lunii ianuarie pentru ca apoi să-mi fac planul banilor până la sfârşitul lunii”, povesteşte pensionara.
La insistenţele celor care s-au aşezat la coadă, portarul primăriei le-a dat voie să urce în holul de la etaj cu 15 minute înainte de ora deschiderii. Însă şi acolo, frigul era acelaşi cu cel din curte şi toţi cei care au venit să dea bani pentru visteria Primăriei abia aşteptau deschiderea uşilor către ghişee.

Plată online


Taxele se pot plăti şi la unul dintre cele 12 oficii poştale sau la unul dintre cele cinci sedii de cartier ale primăriei. Se poate achita şi online sau prin transfer bancar. Toate detaliile pot fi găsite pe pagina de internet  taxe.primariaclujnapoca.ro.

Sediile primăriilor de cartier:

Mănăştur - str. Ion Meşter,nr. 12
Mărăşti - str. Fabricii nr. 4
Iris - p-ţa K.Liebneck nr.7-8
Someşeni - str. Traian Vuia nr. 41
Grigorescu - str. Alexandru Vlahuţă nr. 46-48

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite