Gheaţă în loc de aer condiţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă modalitate de a se răcori este luată în calcul de marile firme din New York. Mai nou, acestea analizează proiectul prin care aerul condiţionat este înlocuit cu vapori reci proveniţi

O nouă modalitate de a se răcori este luată în calcul de marile firme din New York. Mai nou, acestea analizează proiectul prin care aerul condiţionat este înlocuit cu vapori reci proveniţi din topirea unor enorme blocuri de gheaţă.

Noul sistem, supranumit deja "salvează energia", se bazează pe congelarea unor cantităţi enorme de apă, depozitate în cisterne metalice, ţinute la rândul lor în subsolurile zgârie-norilor. În timpul nopţii, când temperatura scade, iar cererea de energie este mai mică, apa din cisterne este transformată în blocuri de gheaţă.

Pe timpul zilei, acestea se topesc încet şi, prin reţeaua de aer condiţionat, reîmprospătează aerul din toate încăperile. Deocamdată, acest nou sistem nu este accesbil decât marilor firme, care au posibilitatea stocării în subsoluri a containerelor metalice, ce au o capacitate de trei mii de litri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite