Şeful Cosmote preia şi controlul Germanos - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre preluarea Germonos de către şeful Cosmote, efectul tichetelor de masă asupra privaţilor sau mediul din care provine CFO Altex. Printre alte subiecte, "dărnicia" CNVM pune în pericol bugetul instituţiei, iar băncile vor intensifica competiţia pentru credite.


Şeful Cosmote preia şi controlul Germanos.

  Stefanos Theocharopoulos, 40 de ani, director executiv al Cosmote România din ianuarie 2008, a preluat şi conducerea operaţiunilor Germanos - cel mai mare retailer GSM de pe piaţă, cu afaceri anuale de peste 80 mil. euro, ca urmare a deciziei grupului elen Cosmote de a integra cele două companii pe care le controlează. Anul trecut cele două companii au avut împreună venituri de aproape 400 mil. euro, scrie Ziarul Financiar.

Tichetele de sănătate aduc bani privaţilor.
Introducerea plăţii pentru consultaţiile la stat va avantaja sistemul medical privat şi va diminua numărul pacienţilor care se vor adresa spitalelor de stat, apreciază operatorii din domeniu. “Măsura va creşte atractivitatea medicinei private şi nu va mai fi o atât de mare adresabilitate reală şi nereală pentru sistemul de stat”, consideră Robert Şerban, director general Gral Medical, citat de Business Standard.

Altex îşi ia CFO din industria pharma.
Retailerul de produse electronice şi electrocasnice Altex are un nou director financiar, Nicoleta Reitu, cu o experinţă de peste 15 ani în domeniul financiar. Ea va superviza direct echipa de specialişti ai diviziei financiare a grupului, iar principalele sale atribuţii sunt legate de asigurarea unui management financiar performant. Înainte de a face parte din echipa executivă a Altex, Nicoleta Reitu a ocupat poziţia de director financiar la Bayer SRL, compania locală a grupului german Bayer, potrivit Wall Street.

"Dărnicia" CNVM pune în pericol bugetul instituţiei.
CNVM se află "în reală dificultate" în ceea ce priveşte execuţia bugetului său, după ce în septembrie 2008 a aplicat mai multe reduceri de comisioane, a declarat Paul Miclăuş, vicepreşedinte al instituţiei, în cadrul seminarului "Romania Financial Forum", organizat de Mediafax şi BNR. "Reducerea drastică a unor tarife în septembrie 2008 a afectat execuţia bugetului Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), având în vedere că instituţia se autofinanţează. Această măsură a dus la prelungirea cu una - două luni a activităţii unor entităţi supravegheate de Comisie, însă nu a atins ceea ce a dorit instituţia, măsura vizând în principal investitorii", a afirmat Miclăuş, citat de Curierul Naţional.

Băncile vor intensifica competiţia pentru credite.
Băncile comerciale vor intensifica, în lunile următoare, competiţia pe partea de creditare, a explicat, ieri, domnul Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank şi preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, adăugând că "apetitul băncilor pentru a se înscrie la programul Prima Casă arată acest lucru". Gheţea a declarat: "Eu cred că în lunile următoare vom asis­ta la lansarea de noi produse, în special de produse de creditare, dar, bineînţeles şi de economisire pentru că trebuie să atragem resurse". Domnia sa a mai completat că, până la finalul acestui an, dobânzile la depozitele în lei vor ajunge sub nivelul de 10%, iar cele la credite tot în moneda naţională, sub 15%, scrie Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite