Gerhard Schroeder a plans, emotionat, pe acordurile lui Frank Sinatra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivitatile organizate pentru predarea puterii in Germania au debutat, sambata, la Hanovra, orasul natal al cancelarului Gerhard Schroeder. Fostului lider i s-a organizat o impresionanta

Festivitatile organizate pentru predarea puterii in Germania au debutat, sambata, la Hanovra, orasul natal al cancelarului Gerhard Schroeder. Fostului lider i s-a organizat o impresionanta retragere cu torte, la spectacol fiind invitate 700 de personalitati publice si politice.
Repertoriul fanfarei, ales de sotia lui Schroeder
Pe un frig patrunzator, cei 135 de militari alesi pentru ceremonie au defilat cu torte aprinse, acompaniati de o fanfara, al carei repertoriu a fost ales de sotia fostului cancelar. La inceput, Gerhard Schroeder a parut destins si a primit zambitor aplauzele cu care a fost intampinat de multimea adunata in fata primariei din Hanovra. Cand fanfara militara a intonat insa primele note ale celebrei melodii "My way", imortalizata de Frank Sinatra, emotia s-a asternut pe chipul cancelarului, care a ascultat-o cu lacrimi in ochi. Schroeder n-a rostit nici o cuvantare in cursul ceremoniei, care a durat circa o jumatate de ora, multumindu-se doar sa cante impreuna cu ceilalti participanti imnul Germaniei. Ceremoniile de predare a puterii se vor incheia maine, cand Schroeder ii va inmana, simbolic, Angelei Merkel cheile Cancelariei.
Schroeder s-ar putea muta la New York
Daca Partidul Social Democrat german si-a pastrat locul la guvernare, intrand in "marea coalitie" condusa de prima femeie cancelar din istoria tarii, Schroeder, in varsta de 61 de ani, ar trebui sa se multumeasca in principiu cu un simplu loc de deputat in bancile Bundestagului. Planurile de viitor ale fostului cancelar includ insa si posibilitatea ca el sa se intoarca la meseria sa de baza, avocatura, punand astfel capat unei cariere politice de 30 de ani, din care sapte petrecuti la sefia guvernului. Intr-un discurs pronuntat cu cateva ceasuri inainte de retragerea cu torte, Schroeder a facut bilantul celor sapte ani de guvernare social-democrata, exprimandu-si dorinta ca realizarile coalitiei SPD cu Verzii sa nu dispara din memoria germanilor. Fostul cancelar a evocat din nou opozitia sa fata de razboiul din Irak, adaugand insa ca Germania s-a dovedit a fi, in continuare, un aliat fidel al fostei sale protectoare, in ciuda acestei controverse. Si a amintit, in sprijinul afirmatiei, sprijinul acordat de Berlin Statelor Unite dupa atentatele de la 11 septembrie. De altfel, presa germana specula, la sfarsitul saptamanii, ca, in cazul in care Schroeder se va retrage din politica, ar putea locui pe viitor la New York.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite