Georgia în a cincea zi de proteste: 5.000 de oameni, în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 5.000 de persoane au protestat astăzi în capitala Georgiei, Tbilisi. Este cea de-a cincea zi consecutivă de proteste organizate de opoziţie, în care se cerer demisia preşedintelui Mihail Saakaşvili, informează AFP.

Protestatarii au blocat principalul drum din capitală, în faţa Parlamentului. Mâine, în acelaşi loc, autorităţilor vor să organizeze o defilare militară, pentru marcarea Zilei Independenţei fostei republici sovietice.

"Suntem hotărâţi să purtăm o luptă decisivă", a declarat Nino Burdjanadze, fost preşedinte al Parlamentului şi lider al mişcării de opoziţie Adunarea Naţională.

Pe de altă parte, mai multe partide de opoziţie au refuzat să se alăture protestelor. Partidul Georgian a anulat apelul pe care l-a lansat pentru participarea astăzi la o "zi a furiei" preşedintelui este acuzat de derivă autoritaristă.

Mihail Saakaşvili a ajuns la putere în 2003, în urma unei revolte paşnice, numită "revoluţia trandafirului". Opoziţia a încercat să îl îndepărteze în repetate rânduri, mai ales din cauza eşecului georgian în timpul războiului cu Rusia, în august 2008, transmite Mediafax.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite