George Păunescu pierde în instanţă Hotelul Lido

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ieri restituirea către proprietarii de drept a clădirii în care funcţionează Hotelul Lido. Clădirea este evaluată la 50 de milioane

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ieri restituirea către proprietarii de drept a clădirii în care funcţionează Hotelul Lido.

Clădirea este evaluată la 50 de milioane euro. Decizia este irevocabilă şi defintivă. Magistraţii au admis recursurile făcute de Ioana Angelescu, Nora Geta Angelescu, precum şi ale moştenitorilor familiei Ghika, Alexandru, Ştefan şi Catrina Magdalena împotriva unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. În urma hotărârii de ieri, SC Compania Hotelieră Intercontinental România SA şi SC Lido SA sunt obligate să lase clădirea în deplină proprietate şi deplină posesie. Procesul de retrocedare a fost deschis în urmă cu peste zece ani, de urmaşii doctorului Constantin Angelescu, om politic, fost ministru în mai multe guverne interbelice şi primul ambasador al României în SUA. George Păunescu, unul dintre acţionarii principali ai companiilor care deţin hotelul Lido din Bucureşti, a declarat ieri că decizia este abuzivă şi nu respectă prevederile legii.

"Vom contesta în instanţă decizia de restituire a hotelului Lido. Decizia va fi contestată categoric, pentru că este cusută cu aţă albă. Din completul de judecată a făcut parte o judecătoare care în mod legal trebuia să se abţină, pentru că se antepronunţase. Nu s-a abţinut, şi asta este o ilegalitate", a mai declarat George Păunescu. El ia în considerare o cale excepţională de contestaţie, recurs în anulare sau revizuire, sau deschiderea unui proces la un for european.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite