George Clooney, reporter în Darfur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul George Clooney a realizat, împreună cu tatăl său, un reportaj despre situaţia din provincia sudaneză Darfur. El a filmat, cu ajutorul tatălui său, Nick, jurnalist de profesie, un

Actorul George Clooney a realizat, împreună cu tatăl său, un reportaj despre situaţia din provincia sudaneză Darfur. El a filmat, cu ajutorul tatălui său, Nick, jurnalist de profesie, un material video care a fost refuzat însă de mai multe televiziuni americane.

George Clooney l-a cedat într-un final, gratuit, televiziunii franceze France 2. "A acceptat şi pentru că ştie că difuzarea în cadrul emisiunii noastre nu e întreruptă de publicitate", au declarat, pentru "Le Figaro", prezentatorii "Envoye special", emisiunea în cadrul căreia va fi difuzat reportajul. Clooney junior şi senior au mers în zona de nord-est a Sudanului, acolo unde, în ultimii patru ani, războiul civil a ucis peste 200.000 de persoane şi a lăsat fără adăpost alte două milioane.

Impresionat de un reportaj realizat de "New York Times", Clooney a plecat împreună cu un cameraman şi a intervievat refugiaţi şi voluntari timp de 10 zile. "Este primul genocid al secolului 21, toată lumea ştie asta, dar nimeni, nici măcar în SUA, nu face nimic", a declarat actorul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite