Geoană, chiriaş de lux la stat prin fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a beneficiat de o vilă de protocol pe strada Ermil Pangratti, pe care a primit-o ca urmare a notei aprobate de primul-ministru Adrian Năstase în data de 12 martie


Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a beneficiat de o vilă de protocol pe strada Ermil Pangratti, pe care a primit-o ca urmare a notei aprobate de primul-ministru Adrian Năstase în data de 12 martie 2001, pentru perioada mandatului la OSCE. În mod normal, la finalul mandatului de preşedinte în exerciţiu al OSCE, adică la începutul anului 2002, trebuia să părăsească vila de lângă TVR, inaugurată de Emil Constantinescu cu scopul de reşedinţă prezidenţială şi având protocol zero. Apoi, în decembrie 2004, Mircea Geoană devine chiriaş într-o altă vilă de protocol, pe strada Cucu Starostescu. De această dată, Geoană primeşte locuinţa în calitate de ministru de externe, pe data de 21 decembrie 2004, adică imediat după pierderea alegerilor generale de către PSD. "Se întocmeşte convenţia de cazare nr. 12805/23.12.2004, care începe cu data de 01.01.2005 până la rezolvarea situaţiei locative", explică APPS. Adică, actualul lider al PSD a cerut vila în calitate de ministru de externe atunci când mandatul său se afla la final.
Este ciudată şi încheierea convenţiei de cazare cu menţiunea "până la rezolvarea situaţiei locative", deoarece astfel Geoană poate sta bine mersi în vila de protocol, nefiind condiţionat de o dată anume pentru părăsirea imobilului. Foşti membri ai guvernului Năstase ne-au declarat că Mircea Geoană este printre puţinii foşti demnitari care nu au primit un termen pentru a părăsi vila, majoritatea celorlalţi primind notificări în acest sens de la APPS.
Conform declaraţiei de avere, familia Geoană are în conturi suma de 194.502 USD, sumă mai mult decât îndestulătoare pentru cumpărarea unei locuinţe. Familia Geoană are şi alte conturi în lei.
De asemenea, conform declaraţiei de avere, familia Geoană are în proprietate o suprafaţă de 98 metri pătraţi într-un apartament din sectorul 1, moştenit de Mihaela Geoană. Conform prevederilor legale, APPS nu poate închiria un spaţiu dacă respectivul are o altă proprietate. Familia Geoană mai este şi proprietara unui teren în suprafaţă de 1.000 metri pătraţi în comuna Corbeanca.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite