Geoană: "Nicăieri în Europa nu s-a umblat la pensionari, elevi, studenţi şi la indemnizaţiile pentru mame"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, miercuri seară, că aproximativ 2,8 milioane de români se află în imposibilitatea de a-şi plăti facturile la energie electrică. Cauza este creşterea preţului gigacaloriei, aceasta urmând să urce cu până la 250% în Bucureşti.

Mircea Geoană este de părere că ne apropiem de un faliment în lanţ. "Aceste măsuri vor conduce la dublarea facturii la energie, se va ajunge la 2,8 milioane de gospodării care nu-şi vor plăti factura, ceea ce înseamnă faliment în lanţ. 60% dintre gospodării nu-şi vor plăti factura iarna viitoare", a precizat preşedintele Senatului la Antena 3.

Liderul PSD a spus că măsurile convenite de Guvern cu FMI nu sunt corecte faţă de români şi că ar trebui făcute economii în alt fel.

"Nicăieri în Europa nu s-a umblat la pensionari, elevi, studenţi, indemnizaţiile pentru mame. S-a umblat, uneori brutal, la nivel bugetar. Plata bugetarilor înseamnă 3,8 miliarde de euro pe an, în România. Este nemaiîntâlnit să tăiem în mod egal toate pensiile, indiferent de cât de mari sunt ele", a concluzionat Mircea Geoană.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite