Genţiana tratează dischinezia biliară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rădăcina de genţiană (Gentiana asclepidea) este o specie răspândită la altitudini mari, cu flori de culoare albastră-azurie. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu precizează că

Rădăcina de genţiană (Gentiana asclepidea) este o specie răspândită la altitudini mari, cu flori de culoare albastră-azurie.

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu precizează că rădăcinile şi rizomii plantei conţin substanţe amare (amarogentină, heterozide), care stimulează celulele glandulare ale organelor digestive şi grăbesc tranzitul intestinal.

Genţiana mai conţine şi alte substanţe valoroase printre care steroli, lipide şi sărurile minerale care contribuie la stimularea sistemului imunitar, favorizând creşterea numărului de leucocite şi hematii.

Mod de administrare:

Decoctul se prepară dintr-o linguriţă de plantă care se fierbe în 500 ml apă, timp de 15 minute. Această cantitate se bea pe parcursul unei zile, înaintea meselor principale. El este recomandat în indigestie, dischinezie biliară, lipsa poftei de mâncare, convalescenţă, stări gripale şi febrile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite