Genică Boierică, iertat de pedeapsă pentru că a turnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departamentul Naţional Anticorupţie a depus la dosarul omului de afaceri craiovean Genică Boierică, de la Tribunalul Bucureşti, un document prin care recomandă înjumătăţirea pedepsei

Departamentul Naţional Anticorupţie a depus la dosarul omului de afaceri craiovean Genică Boierică, de la Tribunalul Bucureşti, un document prin care recomandă înjumătăţirea pedepsei acestuia.
Genică Boierică a fost arestat pentru o serie de infracţiuni economice grave. El poate beneficia de acest avantaj ca urmare a denunţurilor prin care a băgat în anchetă mai mulţi demnitari. Boierică a făcut cinci denunţuri la DNA, în perioada 10 ianuarie 2 februarie a.c., prin care a reclamat fapte care, conform anchetatorilor, ar fi confirmat infracţiuni de corupţie săvârşite de directrorii Lucian Zaharia şi Simona Buşică din cadrul Finanţelor Publice Dolj sau chiar de fostul şef de la "Spălarea Banilor", Ioan Melinescu. De asemenea, Ristea Priboi este urmărit penal într-un dosar în care este cercetat şi Genică Boierică. Documentul trimis de DNA la Tribunal arată că "numitul Genică Boierică a facilitat identificarea şi tragerea la răspundere penală a sus-numiţilor, prin nominalizarea acestora şi descrierea amănunţită a desfăşurării activităţii infracţionale, cu indicarea unor martori, care, în timpul audierii de către procuror, au confirmat aspectele sesizate, fapt ce a permis dispunerea începerii urmăririi penale". Astfel că DNA cere aplicarea dispoziţiilor Legii 682/2002: "Persoana care are calitatea de martor, în sensul art.2 şi care a comis o infracţiune gravă, iar înaintea sau în timpul urmăririi penale ori al judecăţii denunţă sau facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit astfel de infracţiuni beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite