Generalul (r) Soare, acuzat de intervenţii la Ovidiu Tender

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militare a lui Vasile Doană. Dumitrache a susţinut în câteva rânduri că a fost şantajat de Doană pentru a da declaraţii împotriva generalului Soare, care ar fi fost "ţinta" în acest dosar.

Militare a lui Vasile Doană. Dumitrache a susţinut în câteva rânduri că a fost şantajat de Doană pentru a da declaraţii împotriva generalului Soare, care ar fi fost "ţinta" în acest dosar.
Procurorii au însă altă variantă, venind în sprijinul deciziei de arestare a celor doi, cu o serie de probe, care demonstrează manevrele mai marilor SRI, chiar şi pe perioada cercetărilor DNA. Generalul (r) Soare este acuzat, printre altele, că în acest an a semnat, chiar în timpul concediului petrecut la mare, un proces-verbal, primit prin fax, pentru predarea către "Midocar" a unui autoturism Volskwagen pe care-l folosise fără o bază legală timp de trei ani. De asemenea, Soare ar fi intervenit pe lângă Ovidiu Tender pentru a-i face o poliţă de asigurare la Ardaf în valoare de 438 milioane de lei, ulterior producerii unui accident rutier de către Ion Cârpean, căruia deja îi promisese că-i angajează fiul la SRI.
Colonelul Dumitrache este acuzat şi de instigare la mărturie mincinoasă. Conform procurorilor, el ar fi contactat-o de mai multe ori pe soţia unuia dintre denunţători - Mihail Alesu - căreia i-a cerut să nu spună nimic la DNA despre serviciile pe care i le-a făcut în schimbul a 2,5 miliarde de lei primite mită de la afaceristul pe care până atunci îl pusese în legătură cu mai mulţi patroni de societăţi comerciale pe care îi obligase să facă afaceri în pierdere cu el. "Colonelul Dumitrache i-a spus lui Alesu că poate să-i ţină spatele şi pentru activităţi ilegale pentru că are relaţii în CSM, în Parchetul General şi instanţa supremă. El a intervenit personal la poliţie şi Parchet ca să-l pună în libertate pe Alesu după arestare, inclusiv la fostul şef al DIICOT, Gheorghe Muscalu, la soţia acestuia, judecător la Câmpina", se arătă în motivarea DNA de arestare a celor doi. Anchetatorii susţin şi că, în 2002, Soare ar fi intervenit pe lângă fostul şef al SRI Prahova, Ion Stănescu să nu-l sancţionze disciplinar pe Dumitrache, prin transferarea lui pe o poziţie inferioară la Bucureşti. Dumitrache a susţinut însă că el a dorit transferal tocmai pentru că simţea că se fac jocuri murdare în jurul lui.
Generalul maior Ovidiu Soare, fost şef al Inspectoratului pentru Apărarea Constituţiei şi Securitate Economică din cadrul SRI, şi Gheorghe Dumitrache, fost şef în cadrul SRI Prahova, sunt acuzaţi de luare de mită, fals, complicitate la delapidare şi tentativă de instigare la înşelăciune, respectiv, de trafic de influenţă, dare de mită, încercare de a determina mărturia minciunoasă şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite