Generalul Bădălan, şeful Statului Major General, va fi demis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

în câteva ore. Urmează ca, în foarte scurt timp, să nominalizăm un nou şef", a declarat, sâmbătă, ministrul apărării, Teodor Atanasiu.Surse din cadrul MApN susţin că cel care îl va

în câteva ore. Urmează ca, în foarte scurt timp, să nominalizăm un nou şef", a declarat, sâmbătă, ministrul apărării, Teodor Atanasiu.
Surse din cadrul MApN susţin că cel care îl va înlocui pe generalul Eugen Bădălan este actualul şef al Statului Major al Forţelor Navale, viceamiralul Gheorghe Marin. Pentru şefia SMG mai candidează şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent Sorin Ioan, şi şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, general-locotenent Gheorghe Catrina. O decizie oficială este aşteptată în cursul zilei de astăzi. După demitere, singurul post pe care îl mai poate ocupa Bădălan, conform gradului, este cel de şef al Academiei Militare.

Atanasiu crede că va scăpa repede de acuzaţii
Referitor la faptul că este cercetat penal, ministrul apărării, Teodor Atanasiu, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că după ce va fi audiat de procurori, dosarele în care este cercetat vor fi închise în scurt timp. "Trebuie să se înţeleagă că un cetăţean nu este vinovat când îl plimbă nişte anchetatori cu cătuşele la mâini pe la televizor, ci când instanţele de judecată îi dau o hotărâre definitivă şi irevocabilă", a precizat Atanasiu.

Retragerea din Irak va fi propusă în parlament
La finalul campaniei de strângere de semnături pentru susţinerea retragerii trupelor româneşti din Irak, PNL intenţionează să aducă această problemă în dezbaterea Parlamentului României.
Ministrul apărării naţionale, Teodor Atanasiu, susţine că trupele româneşti trebuie retrase pentru că regimul dictatorului Saddam Hussein, motivul începerii acestei campanii militare, a fost înlăturat, iar acum noul guvern irakian începe să se stabilizeze.
"Vrem ca apoi dezbaterea să se poarte în mod organizat, în Parlamentul României", a mai spus Teodor Atanasiu, convins de succesul acestui demers.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite