Generali PPF Holding va prelua Ardaf şi RAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generali PPF Holding va prelua, în baza unui acord încheiat cu fondul ceh de investiţii PPF Investments, controlul companiilor de asigurări Ardaf şi Roumanie Assurance International (RAI).

Generali PPF Holding va prelua, în baza unui acord încheiat cu fondul ceh de investiţii PPF Investments, controlul companiilor de asigurări Ardaf şi Roumanie Assurance International (RAI). Tranzacţia a fost estimată la 80 de milioane de euro.

Acordul se referă la preluarea unei participaţii de 72,7% la Ardaf şi de 99,9% la RAI. Generali PPF Holding nu a precizat valoarea tranzacţiei, dar surse din piaţa asigurărilor au declarat, pentru Mediafax, că suma transferului s-a situat în jurul valorii de 80 milioane de euro.

Prezenţa în România, prin companii de top

România este considerată o piaţă strategică pentru grupul Generali, care-şi va dubla, prin această preluare, la 11,7% cota deţinută pe piaţa din ţara noastră. Una dintre companiile preluate, Ardaf, a înregistrat în 2007 venituri din prime de asigurare în valoare de 159,86 milioane de lei, în scădere faţă de anul precedent, şi pierderi de 58,8 milioane de lei.

RAI este unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa locală a asigurărilor medicale şi de călătorie, cu prime brute subscrise în 2007 de peste 26 milioane de lei.Generali PPF operează deja pe piaţa românească prin Generali Asigurări, prezent pe segmentul asigurărilor generale şi de viaţă, şi prin Generali Fond de Pensii, al treilea fond de pensii private obligatorii după valoarea activelor gestionate.

Grupul a fost înfiinţat în luna iulie 2007 prin unificarea operaţiunilor în Europa Centrală şi de Est ale Generali (Italia) şi PPF Investment (Cehia). Generali deţine 51% din Generali PPF Holding.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite