General STS în "Caritasul" de la Allianz-Ţiriac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţiva angajaţi ai societăţii de asigurări au contribuit la o fraudă de 5 milioane de euro Un fost consultant financiar la Asigurări Allianz-Ţiriac este cercetat pentru că ar fi indus

Câţiva angajaţi ai societăţii de asigurări au contribuit la o fraudă de 5 milioane de euro

Un fost consultant financiar la Asigurări Allianz-Ţiriac este cercetat pentru că ar fi indus în eroare, printr-un sistem piramidal aproximativ 120 de persoane.

Mihaela Ion, fost consultant financiar, este acuzată într-un dosar în care prejudiciul este estimat la aproximativ 5.000.000 de euro, din care au fost recuperate 1,5 milioane de euro.

Mai sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu: Alin Haită - manager de agenţie, şi Monica Minea - operator la Societatea de Asigurări Allianz-Ţiriac, şi David Marin, manager la Orange România. Potrivit unor surse judiciare, Mihaela Ion avea acces la baza de date a societăţii de asigurare, de unde găsea "coordonatele" unor clienţi.

Ea le prezenta acestora un produs fictiv de asigurare şi se folosea de mai multe documente cu antetul "Allianz- Ţiriac". Astfel, promitea creşterea depunerilor cu o dobândă anuală de 100%.

Conturile generalului

Anchetatorii au identificat alţi 10 complici ai femeii, rolul lor fiind de a aduce clienţi noi. Potrivit unor surse judiciare, în vizorul DNA se află mai mulţi ofiţeri superiori şi directori din cadrul Vodafone România.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Allianz-Ţiriac, general-maiorul Andrei Grososiu, coordonatorul şef al Serviciului 112 din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), este una din persoanele care ar fi profitat de "Caritasul" Mihaelei Ion. El ar fi făcut două depuneri de aproximativ 27.000 de euro.

Când ancheta a intrat pe fir, generalul ar fi sunat la Allianz-Ţiriac şi ar fi ameninţat cu poziţia sa, cerând disponibilizarea unui cont de 548.649,3570 de euro. Societatea de asigurare susţine însă că, în afară de acest cont, generalul ar mai fi încasat deja 160.000 de euro. Un alt ofiţer din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Gheorghe Bogdan, ar fi făcut, la rândul lui, presiuni la Allianz-Ţiriac pentru eliberarea unei sume de 235.000 de euro.

Criminalitatea gulerelor albe

Surse judiciare susţin că generalul l-ar fi adus în "schemă" pe Marius Pădureanu, angajat Vodafone, cel care administra în societate contul STS. La rândul său, Marius Pădureanu ar fi cooptat mai mulţi directori cu funcţii de conducere din cadrul Vodafone România: Adrian Georgescu, George Moroianu, Ovidiu Pîsleanu-Săvinescu, Alina Mihalcea.

Allianz-Ţiriac a depus plângerea la poliţie din noiembrie anul trecut, privind posibile fapte de înşelăciune şi spălare de bani. Societatea atrăgea atenţia asupra unei "criminalităţi a gulerelor albe".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite