General Motors va comercializa maşini pe eBay

0
Publicat:
Ultima actualizare:
General Motors va comercializa maşini pe eBay
General Motors va comercializa maşini pe eBay

Vânzările slabe ale GM au convins actuala conducere a companiei că orice metodă de a vinde maşini este bună, mai ales în perioade economice dificile ca acum. Drept urmare, grupul auto american, proaspăt ieşit din faliment, vrea să încheie un parteneriat cu eBay, cel mai mare site de licitaţii online din SUA, pentru a comercializa autovehicule.

Clienţii eBay vor putea licita pentru achiziţia de maşini noi GM sau le vor putea cumpăra la preţuri prestabilite. Parteneriatul va fi testat în următorele săptămâni şi ar putea fi extins, în funcţie de succes, la mai multe luni. Piaţa de pe Coasta de Vest a SUA a fost dominată de mărcile auto de import în ultimii ani.

“Experimentele sunt experimente. Nu le pui în practică până când nu-ţi dai seama cum funcţionează. Suntem încântaţi de această cooperare, dar nu ne vom angaja la o extindere până nu vedem dacă are succes”, a declarat directorul general al GM, Fritz Henderson.

În urma anunţului, titlurile eBay, tranzacţionate la bursa din New York, au crescut cu 1,5%, ajungând la 16,33 dolari.

GM a ieşit din faliment prin lansarea formală a unei noi companii, care include activele profitabile ale grupului şi are ca acţionar majoritar statul american.

Statul american controlează 60,8% din noua companie, 11,7% a revenit executivului canadian, 17,5% sindicatului UAW al angajaţilor, iar 10% creditorilor.

Conducerea GM intenţionează să restituie împrumuturile contractate până în 2015 şi să listeze compania pe piaţa de capital în 2010.

GM a cheltuit, în ultimii patru ani, lichidităţi de 40 de miliarde de dolari şi a înregistrat, în aceeaşi perioadă, pierderi de 80 miliarde de dolari.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite