General Motors reduce cu un sfert capacitatea de producţie din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigantul auto General Motors reduce producţia din Europa cu 25% şi vrea să disponibilizeze până la 10.000 de angajaţi din cadrul subsidiarelor europene Opel şi Vauxhall, potrivit Financial Times, citat de NewsIn.

Grupul speră să ajungă, în următoarele trei săptămâni, la un acord de principiu legat de creditele sau garanţiile pe care le solicită de la guvernele din ţările în care desfăşoară operaţiuni, potrivit lui Nick Reilly, directorul executiv al Opel şi vicepreşedinte pentru operaţiuni internaţionale în cadrul companiei General Motors (GM). În plus, reprezentanţii GM spun că vor să implementeze şi un plan de restructurare până la sfârşitul lui 2009.
Gigantul auto încearcă să obţină 3,3 miliarde de euro pentru a restructura Opel şi pentru a investi în producţie. Grupul a precizat că este dispus să ofere o parte din această sumă, în funcţie de rezultatul discuţiilor cu guvernele.
Reilly a făcut aceste declaraţii după discuţiile legate de ajutoarele de stat, purtate cu secretarul britanic Peter Mandelson şi după discuţiile cu sindicatul Unite, legate de planurile de restructurare. Directorul executiv al Opel a avut în această săptămână discuţii similare în Belgia şi Polonia, unde GM deţine fabrici, şi urmează să discute cu oficialii din Spania. Reprezentantul GM a afirmat, însă, că „nu există un război al ofertelor între ţări, în care spunem: Dacă ne oferiţi atât, vă oferim capacitatea aceasta de producţie‟.
Reilly a mai spus că General Motors întrevede un viitor bun pentru ambele uzine din Marea Britanie, dar nu exclude posibilitatea închiderii unei fabrici în altă ţară din Europa.
Reducerea capacităţii cu 20-25% este un scenariu mai puţin pesimist decât cel estimat anterior. GM anunţase că nivelul capacităţii excedentare este echivalent cu producţia a trei din cele opt uzine din Europa.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite