General Electric vrea să îşi dubleze investiţiile în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii gigantului american General Electric au declarat ieri că vor să îşi extindă afacerile din România, plănuind dublarea investiţiilor în cel mai scurt timp. "De la intrarea sa

Reprezentanţii gigantului american General Electric au declarat ieri că vor să îşi extindă afacerile din România, plănuind dublarea investiţiilor în cel mai scurt timp. "De la intrarea sa pe piaţă, GE a investit în România circa 750-800 milioane de dolari", a declarat, pentru "Adevărul", Nani Beccalli, preşedinte şi CEO al GE International.

Potrivit datelor companiei, investiţiile locale recente făcute de GE împreună cu partenerii săi se ridică la aproximativ 500 milioane de dolari. "Aceasta este o sumă mică comparativ cu ceea ce plănuim. În regiune, vom acorda cea mai mare atenţie României şi Bulgariei", a spus, cu ocazia GE Day în România, Beccalli.

Potrivit acestuia, cele două ţări sunt ţinte importante datorită aderării la UE şi fluxului important de fonduri europene care vor fi destinate dezvoltării. Oficialul GE ne-a precizat că potenţialul grupului este de a dubla nivelul investiţiilor locale, până în 2010, dar valoarea exactă a acestora va depinde de contextul pieţei.

General Electric este prezent pe piaţa românească cu toate cele şase divizii ale sale. "Cele mai importante divizii pentru noi vor fi GE Money, GE Energy şi GE Healthcare. Există însă un potenţial interesant şi pentru GE Real Estate", ne-a precizat Beccalli.

GE intenţionează, de asemenea, să extindă activitatea la Turbomecanica Combustor Products, deţinut integral de grupul american, care produce componente pentru motoare de avioane, plănuind extinderea portofoliului de clienţi.Personalul angajat de GE a evoluat de la 40 de persoane, acum câţiva ani, la peste 900 de persoane şi va ajunge până la finele anului la 1.000.

Divizia de energie este prima cu care GE a intrat în România. Mariana Neagu, Country Executive pentru România, Bulgaria şi Moldova, a apreciat că, dacă piaţa de energie a fost până acum mai liniştită, pentru că s-au pus la punct reglementările, 2008-2009 vor fi ani de creştere a investiţiilor. "Depinde de capabilitatea noastră de a câştiga proiecte", ne-a spus Neagu. (Teodora
Vasâlca)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite