"Gaură" de 750.000 de euro pentru Gigi Becali prin respingerea reabilitării lui Ion Antonescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţatorul de la FC Steaua pierde 750.000 de euro într-o afacere imobiliară gândită ca urmare a reabilitării "lotului Antonescu" în primă instanţă. Instanţa supremă a admis,

Finanţatorul de la FC Steaua pierde 750.000 de euro într-o afacere imobiliară gândită ca urmare a reabilitării "lotului Antonescu" în primă instanţă.

Instanţa supremă a admis, ieri, recursul Parchetului la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care hotărâse revizuirea unora dintre acuzaţiile aduse "lotului Antonescu". Acţiunea în instanţă fusese introdusă de Sorin Şerban Alexianu, fiul fostului guvernator al Transnistriei, Gheorghe Alexianu, condamnat la moarte de Tribunalul Poporului în 1945 şi executat alături de mareşalul Ion Antonescu şi de alţi miniştri ai guvernului din acea vreme. Respingerea reabilitării "lotului Antonescu" îi provoacă însă o "gaură în buget" finanţatorului FC Steaua Gigi Becali.

Omul de afaceri a încheiat cu Sorin Şerban Alexianu, la doar o săptămână după ce Curtea de Apel Bucureşti, admisese, în decembrie 2006 achitarea Cabinetului Antonescu pentru crime împotriva păcii, un contract de cesiune de drepturi litigioase în valoare de 750.000 euro, privind o cerere de revendicare imobiliară care avea ca obiect 124.750,12 mp în cartierul bucureştean Colentina. Prin contractul de cesiune de drepturi, Becali şi-a asumat însă orice risc, având în vedere că o eventuală sentinţă favorabilă în instanţă i-ar fi adus milioane de euro.

Risc asumat

"Eu, Becali George, primesc de la cedent dreptul la măsuri reparatorii constând în restituire în natură sau, după caz, prin echivalent, pentru terenul care a fost preluat în mod abuziv. Cunosc situaţia de drept şi de fapt a dreptului de proprietate asupra terenului şi înţeleg să dobândesc în aceste condiţii terenul, asumându-mi toate riscurile. Totodată declar că am cunoscut faptul că cedentul nu a fost pus în posesia terenului, eu, cesionarul, urmând a face diligenţele necesare pentru intrarea în posesie", se arată în actul încheiat între Alexianu şi Becali.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite