Gărzi stomatologice, doar pe timp de zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciun cabinet nu asigură gardă de noapte. Persoanele cu dureri crunte de dinţi sunt obligate să apeleze doar  ziua la dentist. 

ll În Baia Mare, cabinetele stomatologice de urgenţă asigură serviciul de gardă doar între orele 9.00 şi 18.00. Cei cu probleme dentare grave se pot adresa medicului dentist de urgenţă doar în acest inteval orar.
În municipiu a funcţionat o policlinică stomatologică de stat care oferea acest serviciu până în urmă cu aproape 10 ani. După ce aceasta s-a desfiinţat, cabinetele au fost închiriate dentiştilor, iar în oraş au rămas doar două cabinete de stat, care funcţionează în două şcoli.
Aici însă nu există serviciu de gardă de noapte, iar medicii particulari nu asigură gardă pe timp de noapte. „Ar fi necesar să existe gardă şi noaptea, dar desfiinţându-se cabinetele de stat, nu mai sunt condiţii. Iar fără pază, nimeni nu face de gardă. Nu poţi risca să vii noaptea la cabinet, fără pază, pentru că nu ştii cine îţi intră aici”, a precizat dr. Viorica Titircă, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din Maramureş.

Proiect rămas în suspans

La începutul acestui an, directorul economic al Spitalului Judeţean de Urgenţă, Dănuţ Mureşan anunţa că la unitatea medicală pe care o conduce se va înfiinţa un cabinet stomatologic care să asigure serviciul de gardă şi pe timp de noapte. Directorul medical Sabin Nemeş-Bota a declarat că el se va opune acestui proiect. „Eu am o părere divergentă faţă de doctorul Mureşan şi cred că am arunca banii pe fereastră. Noi avem un medic dentist care se ocupă de bolnavii internaţi la noi, dar preluarea cazurilor de urgenţă ne-ar da activitatea peste cap”, spune el.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite