Gărgăriţe în loc de pesticide!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zonele verzi din New York vor fi păzite de dăunătorii obişnuiţicu ajutorul simpaticelor insecte care sunt prădători de temut . Locuitorii din Manhattan, ale căror case sunt înconjurate de

Zonele verzi din New York vor fi păzite de dăunătorii obişnuiţicu ajutorul simpaticelor insecte care sunt prădători de temut .

Locuitorii din Manhattan, ale căror case sunt înconjurate de pomi sau verdeaţă, experimentează "atacul" gărgăriţelor "ucigaşe". Invazia insectelor nu face parte din scenariul vreunui film horror, ci reprezintă alternativa organică la tradiţionalele pesticide, informează cotidianul "The Times".

Peste 720.000 de gărgăriţe au fost răspândite în complexurile rezidenţiale din districtul Manhattan, pentru a devora insectele dăunătoare ce atacă proprietăţile newyorkezilor. Rezidenţii susţin că este o idee foarte bună, mai ales pentru persoanele care locuiesc la etajele inferioare şi care, nu de puţine ori, se trezesc cu musafiri care bâzâie sau ciupesc. Păcat însă că gărgăriţele nu pot stârpi şi şobolanii care au luat în stăpânire multe dintre imobilele situate în centrul comercial al New York-ului!

Sunt carnivore şi lacome

Denumite de agricultorii din Evul Mediu "făpturi ale Maicii Domnului", gărgăriţele sunt renumite pentru apetitul lor. Înghit muşte, ouă de insecte şi pot molfăi mai mult de 50 de păduchi de plante zilnic. Asociaţiile americane ecologiste care promovează pesticidele naturale consideră că gărgăriţele pot înlocui cu succes pesticidele chimice care s-au dovedit a fi mortale nu numai pentru insecte, ci şi pentru oameni, provocând tulburări majore ale sistemului nervos şi, în multe cazuri, cancer.

Gărgăriţele au fost importate

Compania newyorkeză "Planet Natural" a importat gărgăriţele ucigaşe din statul Montana şi le-a transportat spre Manhattan în saci speciali, asigurându-le condiţii optime de zbor. Cum au ajuns la destinaţie, "fioroasele" insecte au şi început să devoreze orice gândăcel care nu reuşea să se pună rapid la adăpost. Unii dintre proprietarii grădinilor din districtul newyorkez susţin că este destul de dificil să combată dăunătorii care se aventurează pe domeniile lor, folosind substanţe chimice, deoarece, odată cu ei, sunt ucise şi insecte sau vieţuitoare care nu reprezintă un pericol.

Pe lângă partea hazlie a invaziei gărgăriţelor ucigaşe, oamenii sunt chiar foarte mulţumiţi de alternativa ecologică a combaterii dăunătorilor. Ei iau în serios efectele nocive ale pesticidelor industriale răspândite în aer şi consideră că varianta eco este ideală.

Proprietarii de autovehicule au şi ei partea lor de profit în această "afacere". Substanţa lipicioasă care se scurge din copacii infestaţi cu păduchi se curăţă destul de greu de pe orice capotă sau parbriz, aşa că gărgăriţele, care adoră păduchii de plante, vor avea grijă şi de maşinile lor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite