Gardienii protestează în faţa sediului ANP pentru că le-a fost interzis accesul în sediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gardienii cer intervenţia poliţiei pentru că nu au fost lăsaţi să intre în sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) pentru aparticipa la o conferinţă a Federaţiei Sindicatelor din Penitenciare.

"Am solicitat intervenţia Poliţiei pentru a constata că ni se interzice accesul în sediul federaţiei (aflat în clădirea în care funcţionează Administraţia Naţională a Penitenciarelor, n.r.). Vom folosi procesul verbal pentru a sesiza organele penale despre această încălcare", a declarat Sorin Dumitraşcu, liderul FSANP.

Potrivit lui Dumitraşcu. la intrarea în sediul ANP sunt aproximativ 20 de membri ai Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), care  urmau să participe la Conferinţa Naţională Extraordinară a organizaţiei sindicale, programată să aibă loc vineri, de la ora 9.00, în sediul federaţiei.

Un poliţist care a venit la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor în urma sesizării liderilor FSANP le-a spus sindicaliştilor că directorul ANP le-a cerut un tabel cu numele tuturor membrilor de sindicat care vor participa la acţiune, pentru a-l aproba, lucru care nu s-a întâmplat.

Dumitraşcu i-a spus poliţistului că FSANP aşteaptă să primească raportul privind cele constatate vineri la ANP, pentru a sesiza organele penale. Acesta le-a cerut protestatarilor  ca, la ora 11.00, să plece spre sediul central al PDL din Capitală, pentru a participa la pichetul organizat de confederaţiile sindicale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite