Garanţie Eximbank de 46 de milioane de euro pentru Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societăţii Oltcim Râmnicu Vâlcea i-a fost aprobată de către comsia interministerială de la Exibank o garanţie de 46 milioane euro pentru achiziţia diviziei de petrochimie a Arpechim Piteşti de la Petrom SA.

„Acum două săptămâni comisia interministerială de la Eximbank a aprobat acordarea unei garanţii de 46 milioane euro societăţii Oltchim pentru achiziţionarea diviziei de petrochimie de la rafinăria Arpechim a companiei Petrom“, a spus Mircea Ursache, preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache.

Acesta a adăugat că din informaţiile pe care le deţine, datoriile Oltchim către Petrom se ridică la aproximativ 26 de milioane euro şi s-a stabilit tranzacţia pentru achiziţionarea diviziei de petrochimie a Arpechim să se negocieze direct între cele două părţi fără intervenţia statului.

Acţionarii combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) au anunţat săptămâna trecută că se se vor întâlni la 24 iulie pentru a discuta contractarea unui credit de 70 milioane euro, în scopul achiziţionării petrochimiei de la Arpechim şi pentru finanţarea activităţii. Dacă acţionarii vor aproba măsura, Oltchim va contracta creditul pe şase ani, cu o perioadă de graţie de un an, pentru finanţarea activităţii de petrochimie de la Petrom, precum şi pentru revizia şi repornirea acesteia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite