"Gara de Vest" şi "Sala de bal" se joacă la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Gara de Vest" şi "Sala de bal" sunt cele două reprezentaţii care îi aşteaptă pe arădeni, în acest sfârşit de săptămână, în sala mare a Teatrului Clasic "Ioan Slavici".

"Gara de Vest" este un spectacol de teatru, step şi pantomimă, realizat de Adrian Horobeţ, cel care semnează atât scenariul, cât şi regia. Criticii arădeni au descris piesa ca pe "un puzzle, din bucăţile căruia se doreşte construirea micii istorii a unei gări din vestul ţării". În spectacol, domină scenele de grup în care regizorul a mizat pe forţa de expresie a dansatorului de step. La fel ca orice gară, aceasta este în permanenţă scena unor spectacole uimitoare: de la miracolul apariţiei trenului, până la întâlnirile şi despărţirile emoţionante pe care le găzduieşte. Cuvintele nu pot cuprinde în înţelesul lor toată încărcătura emoţională a evenimentelor, motiv pentru care acest spectacol este, în special, unul al mimicii, al gesturilor şi al dansului.

Spectatorii sunt invitaţi să revadă măiestria lui Zoltan Lovas, vitalitatea şi fineţea lui Andrei Elek, jocul minunat al Adrianei Ghiniţă, dar şi al Angelei Petrean şi al Maurei Ianos. Alţi actori care contribuie remarcabil la reuşita spectacolului sunt: Bogdan Costea, Liliana Balica, Ionel Bulbuc, Carmen Vlaga, Constantin Florea, Carmen Butnariu, ş.a. Spectacolul se joacă sâmbătă de la ora 19:00, preţul unui bilet fiind de 15 lei de persoană. Elevii, studenţii, pensionarii şi persoanele cu handicap beneficiază de reducere 50 la sută din preţul biletului.

Şlagăre internaţionale la teatru

Un regizor italian, o distribuţie de 23 de actori ai teatrului arădean, o coloană sonoră cu şlagăre internaţionale, dans şi o istorie nostalgică a Italiei din ultimii 55 de ani. Acestea sunt ingredientele spectacolului cu piesa "Sala de bal", în regia lui Achille Roselletti, o "biografie" încărcată de nostalgie a Italiei, în care actorii se exprimă mai mult prin gesturi, expresie, dans, muzică. Din echipa de realizatori fac parte Onisim Colta (decoruri), Vera Nicolae (costume), Maura Ianoş (coregrafie). Spectacolul va avea loc duminică, de la ora 19:00, preţul biletului fiind de 15 lei de persoană.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite