Galaţiul sub asediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşului, acolo unde există, n-a făcut niciodată faţă, apa adunându-se în curţile şi-n casele oamenilor. Digul, la care au muncit o mie de oameni, trebuie să apere un întreg cartier şi o

Oraşului, acolo unde există, n-a făcut niciodată faţă, apa adunându-se în curţile şi-n casele oamenilor. Digul, la care au muncit o mie de oameni, trebuie să apere un întreg cartier şi o parte a zonei industriale, situate sub nivelul actual atins de fluviu. Mai multe obiective economice şi câteva case au rămas cu o protecţie redusă, între digul improvizat din saci, care intră un kilometru în interiorul uscatului, şi Dunăre. Aproape două sute de oameni stau de săptămâna trecută cu frica-n sân, de când au fost anunţaţi că ar putea fi evacuaţi în orice moment. De două zile nu mai au nici curent electric, punctul de transformare care îi alimenta pe ei şi agenţii economici din zonă fiind afectat de apele Dunării.
"Cel mai rău e că ni se strică mâncarea în frigider, şi mai aveam şi noi câte ceva pregătit de sărbători. Nu putem să mai auzim nici ştirile de la radio sau televizor, iar ziarele ajung mai greu la noi", spune o femeie între două vârste. De ieri dimineaţă, de când s-a anunţat că Dunărea nu mai creşte, locuitorii din cartierul Valea Oraşului şi-au mutat privirea de pe fluviu spre cer, convinşi că vor avea nevoie de mult noroc pentru a nu se trezi cu apa în case.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite