Galaţi: Spectacol umanitar total la Teatrul Dramatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Spectacol umanitar total la Teatrul Dramatic
Galaţi: Spectacol umanitar total la Teatrul Dramatic

Sute de gălăţeni s-au înghesuit vineri seară pentru a asista la spectacolul organizat de mai multe trupe de street dance, salsa şi dans sportiv. Artiştii au dat totul pentru a-i oferi Luanei şansa să audă şi să vorbească.

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” s-a dovedit neîncăpător pentru cei veniţi să ofere o mână de ajutor familiei Popa, a căror fiică suferă de hipoacuzie neurosenzorială bilaterală. Micuţa de un an şi 8 luni nu poate auzi şi prin urmare nici nu poate învăţa să vorbească. Şansa ei la o viaţă normală este un implant cohlear, dar familia nu poate acoperi costurile operaţiei şi ale dispozitivului, a cărui valoare se ridică la 22.000 de euro.

Până la ora spectacolului fuseseră strânşi 15.000 de euro din suma necesară şi se spera ca o altă parte din bani să fie obţinută în urma acţiunii umanitare organizate la Teatrul Dramatic. Ce s-a întâmplat vineri seara a depăşit şi aşteptările organizatorilor. Sala arhiplină de la teatru a fost răsplătită de dansatorii care au oferit un show incediar, ce a atras numeroase aplauze şi ovaţii din partea specatorilor.

 „Este un lucru extraordinar că aţi venit. Dansatori şi public, sunteţi minunaţi”, a declarat vizibil emoţionată mama Luanei, Alice Popa.

„Orice realizare a Luanei va fi şi a dumneavoastră”

La spectacolul umanitar organizat la Teatrul Dramatic a fost prezent şi reprezentantul firmei Cohlear în România, Sonke Martin.
„Sunt impresionat de ce se întâmplă aici. Sper din tot sufletul ca peste câţiva ani Luana va cânta şi dansa. În momentul de faţă, între 500 şi 700 de milioane de oameni nu aud pe planetă. Un număr de 180.000 de persoane au un implant cohlear şi pot să audă şi să vorbească. Cel mai tânăr pacient care are un implant cohlear are vârsta de 3 luni iar cel mai vârstnic a împlinit 102 ani”, le-a explicat participanţilor Sonke Martin.

Toate încasările de la evenimentul organizat vineri, estimate de organizatori la 1.200 de euro, au fost donate în contul Luanei.
„Vă mulţumim că sunteţi alături de noi. Orice realizare a Luanei de acum încolo va fi şi a dumneavoastră”, a ţinut tatăl fetiţei să mulţumească asistenţei prezente la spectacolul de la Teatrul Dramatic.
Persoanele care doresc să doneze bani pentru micuţă, o pot face în conturile deschise la Unicredit Bank pe numele tatălui fetiţei, Florin Popa, în RON (RO13BACX0000000337178000) şi în euro (RO83BACX0000000337178001).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite