Galaţi: Patrimoniul CFR a rămas ca-n tren la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Patrimoniul CFR a rămas ca-n tren la Galaţi
Galaţi: Patrimoniul CFR a rămas ca-n tren la Galaţi

Supărare mare între trei dintre „puişorii” rezultaţi din divizarea Regionalei CFR Galaţi: CFR Călători, CFR Marfă şi SC Întreţinere şi Reparaţii Vagoane CFR. Aceştia se contrazic de şapte ani cu privire la folosirea unor clădiri de 1.173 de metri pătraţi şi a mai multor bunuri.

Regionala CFR Călători cere de la celelalte două societăţi suma de 432.000 de lei drept chirie pentru folosirea unor spaţii comerciale.
Disputa a început încă din 2001, când a fost înfiinţată SC Întreţinere şi Reparaţii Vagoane CFR. Imediat, CFR Marfă a cerut rezilirea contractului de închiriere pe care-l avea pentru staţia CF Galaţi „Transbordare” ( în suprafaţă de 1.524 de metri pătraţi), întrucât începând cu data de 1.04.2002 folosinţa terenurilor, construcţiilor, mijloacelor fixe şi a altor bunuri au fost preluate de proaspăt înfiinţata societate.
Conducerea CFR Marfă  susţine că i-a invitat pe reprezentanţii SC Întreţinere şi Reparaţii Vagoane CFR la discuţii pentru negocierea spaţiilor pe care le foloseau la acea dată, însă aceştia nu au răspuns.

Războiul continuă

Lucrurile s-au clarificat oarecum în aprilie 2009, când în urma unei noi runde de negocieri a ieşit la iveală faptul că în baza unui ordin  al ministrului Transporturilor, mijloacele fixe amintite reveniseră, din 2008,  în patrimoniul CFR Marfă.
Disputa n-a încetat însă, pentru că tot nu s-a stabilit cine plăteşte pentru perioada 2001-2008. CFR Infrastructură Galaţi a ajuns la concluzia că, după şapte ani de ceartă pe acest subiect, este cazul să se adreseze instanţei. Tribunalul Galaţi va decide în septembrie cine este vinovat pentru războiul fratricid din CFR şi care dintre societăţi este bună de plată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite