Gălăţenii sar în apele Dunării să-şi schimbe norocul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei mii de gălăţeni s-au strâns şi ieri pe faleza Dunării să asiste la slujba sfinţirii apelor şi să-i vadă pe cei care se aruncă după crucea sfinţită. Au avut de trecut mai întâi

Trei mii de gălăţeni s-au strâns şi ieri pe faleza Dunării să asiste la slujba sfinţirii apelor şi să-i vadă pe cei care se aruncă după crucea sfinţită. Au avut de trecut mai întâi proba răbdării, într-un vânt îngheţat, ce se strecura uşor prin orice fel de haine, ceremonia religioasă începând cu o oră mai târziu decât fusese anunţată. S-au înghesuit apoi la malul apei. Din Pânzarul Moldovenesc, PS Casian, episcopul Dunării de Jos, a slobozit spre ape crucea sfinţită. 11 temerari s-au aruncat de pe mal în căutarea ei. Costel Dumitru, 25 de ani, este cel care a avut norocul să o găsească. Tânărul se află la a treia încercare, în anii precedenţi neavând însă şansa de acum. A promis că va dărui obiectul sfinţit unei personalităţi gălăţene despre care are o părere foarte bună.
Printre săritori există deja legende sau recorduri personale. Ion Netcu este, la 55 de ani, cel mai în vârstă dintre cei care se încumetă să plonjeze în apele reci ale Dunării. A sărit până acum de 18 ori, de două ori a reuşit să pună mâna pe cruce şi spune că, dacă nu face acest lucru de Bobotează, este ca şi cum anul respectiv a trecut degeaba. Toţi recunosc că în anul în care au avut şansa de a pune mâna pe crucea sfinţită au fost mai sănătoşi, problemele au căpătat o rezolvare mai rapidă, iar norocul i-a întâmpinat la tot pasul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite