Gălăgie în regie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două luni diferite, la distanţă de 50 de metri. Oameni care ies dintr-o lume şi intră în alta de o mie de ori pe zi. Cu o legătură fină între ele. Cu alte două lumi în afară şi lângă.

Două luni diferite, la distanţă de 50 de metri. Oameni care ies dintr-o lume şi intră în alta de o mie de ori pe zi. Cu o legătură fină între ele. Cu alte două lumi în afară şi lângă. Întregul este lumea filmărilor de la "Vocea inimii", telenovela difuzată în fiecare zi a săptămânii de Antena 1. A doua producţie de acest gen pentru postul din Băneasa.
ştefăneştii de Sus. Studiourile Kentauros. Plouă, cum probabil se va întâmpla ceva vreme de-acum încolo la toate reportajele din aceste pagini. Între timp s-a făcut şi frig, iar şoseaua de centură e… şoseaua de centură. La studiourile Kentauros e linişte. De fapt, aici e linişte întotdeauna, din şase platouri uriaşe lucrează doar Platoul 5, unde se filmează la "Vocea inimii". La poarta platoului, în afară de unul din căţeii de trupă, nu se vede nimeni, iar dinăuntru nu se aude nimic, de parcă n-ar munci o echipă de 30 de oameni la un serial tv. Mă rog. La o telenovelă. E pauză. Se pregătesc următoarele două secvenţe. Încontrări între Crina (Andreea Măcelaru şofron) şi Petruţa (Sabrina Manoliu). Crina este soţia lui Gelu (Marius Bodochi). Are 46 de ani, şi Gelu a ales-o în urmă cu 20 de ani doar pentru frumuseţea ei, ca şi cum şi-ar fi oferit-o ca premiu. A crezut că prin căsătoria cu influentul om de afaceri Gelu Popovici va putea să scape din clişeul modelelor decăzute, dar s-a înşelat amarnic: această căsătorie a însemnat intrarea într-un infern. Petruţa, în schimb, are 17 ani, este sora lui Bogdan (Ioan Isaiu), pare oricând că e pe punctul de a deveni anorexică. Este o adolescentă cu serioase probleme de comportament, care maschează o mare timiditate şi nesiguranţă. Are obiceiul de a-şi vopsi părul, de a se tatua, de a-şi face piercing, tot ceea ce nu se potriveşte cu familia sa. Toată viaţa ei este marcată de faptul că Bogdan este fiul preferat al părinţilor, în timp ce ea se consideră cea de pe "locul doi". Petruţa are o relaţie furtunoasă cu Gelu, care, în mod constant, o tratează ca pe o idioată şi n-o suportă, considerând-o, la fel ca pe gemenele lui Bogdan, "oaia neagră" a familiei. Pentru acest motiv, Petruţa îi ştie de frică. Relaţia dintre Crina şi Petruţa ascunde însă mult mai mult. Nu stric surpriza de a vedea efectiv episodul 4, la ale cărui filmări am asistat în parte, spun însă că cele două îşi dispută bărbaţi.
Linişte la cadru
Sufrageria casei familiei bogate a lui Bogdan şi a lui Gelu. Toate interioarele acestui serial sunt comasate într-un singur platou, inclusiv liftul şi sauna sau sala de sport, interioare folosite, ce-i drept, mai rar. Sufrageria casei este însă un loc în care se filmează mult. Din păcate, este şi un loc în care sunt multe muşte. Iar spray-ul se pare că s-a terminat. Asta era cam singura problemă pe care o avea echipa când au început filmările pentru două secvenţe din episodul 41. În rest, filmările decurg calm, cu o singură repetiţie, cu numai două duble, poate trei uneori. Regizorul Mihai Bauman glumeşte cu actriţele, în special cu cea mică, Sabrina Manoliu, care nu are stare, cum e şi normal la vârsta ei. (Zice că are 18 ani, ceea ce unii nu prea cred). Micuţei Sabrina nu-i e uşor. Trece de la machiaj la machiaj, din cauză că s-au încălecat nişte secvenţe cu un alt episod. Are un genunchi zdrelit, semn de bună purtare, pe care trebuie să-l ascundă.
Lucrurile stau altfel în afara platoului. Chiar la intrare, în spatele unei uşi pe care scrie "Zona Zen", se află regia. Aici stau în timpul filmării regizorul Mihai Bauman, directorul de sunet, directorul de lumini, directorul de imagine şi alţi oameni. Iar aici atmosfera este cu totul alta. Pentru că filmările merg foarte bine şi fără probleme, cei de-aici au timp şi de altceva. De (folosind limbajul specific grupului) hăhăială. La panoul de onoare nu se află liste complicate sau fişe de programare a filmărilor, ci hârtii cu tot felul de gaguri întâmplate în tot acest timp. Unele dintre ele imposibil de reprodus, altele, da. Personajul care apare cel mai des în aceste discuţii este "Doiul", al cărui nume adevărat nu l-am aflat, pentru că nu este folosit niciodată. Doiul este operatorul de la camera 2. La el s-a cam ţipat pe parcursul filmărilor. Poate că de la el a pornit şi o altă notiţă în care nu apare. "Bă, deci nu se mai poate. Trăim într-o lume paralelă. O să vă dau afară pe toţi" (nu ştim cui îi aparţine citatul). Nici "Vreau plăcinţică" nu ştim cui îi aparţine. Se discută despre operatori bulgari, despre machiajul Sabrinei. Nu, nu doar despre machiajul Sabrinei, şi despre Sabrina. Sabrina e tânără, dar cam obosită. Îi cam place viaţa. Are un prieten nou şi nu scapă de cel vechi. (Să vă spun… să nu vă spun…). Adică Bitză. Cel nou e mai puţin cunoscut, tot de la o trupă, mai puţin importantă. El însă pare să fie important, l-a adus şi pe la filmări. Afară, la masa de "protocol" plină de pahare de cafea goale pe jumătate ca să poată deveni scrumiere, doamna Cezara Dafinescu se pregăteşte de filmare, dar e cam nefericită. Au chemat-o întâi de la 3 şi un sfert, apoi de la 2 şi un sfert şi când era pe drum au sunat să întrebe de ce n-a venit la 1 şi un sfert. Fusese o greşeală. E mai bine oricum că a venit mai devreme, pentru că filmările au fost înaintea programului toată ziua. "Surse" din producţia serialului spun că aşa se întâmplă în fiecare zi. Se începe cu întârziere de o oră şi se termină mai devreme cu o oră. La 10, toată lumea se îndreaptă către Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite