Gafele procurorilor l-au salvat pe Dinu Patriciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

făcut mai multe recursuri în dosarul "Rompetrol", lucru imposibil în legile penale româneşti.Ei s-au văzut puşi în situaţia de a exprima în mod public, în şedinţa de judecată, decizia de

făcut mai multe recursuri în dosarul "Rompetrol", lucru imposibil în legile penale româneşti.
Ei s-au văzut puşi în situaţia de a exprima în mod public, în şedinţa de judecată, decizia de a-şi retrage recursul care îi viza şi pe Phil Stephenson şi Colin Hart, aceştia din urmă nefiind citaţi, întrucât pentru ei a fost fixat un alt termen, mai exact 3 aprilie. Procurorii au declarat recurs, separat, şi pentru Stephenson şi Hart. Anchetatorii au aruncat vina pe instanţa de judecată care nu a disjuns dosarul, deşi a fixat termene separate de discutare a cererii de arestare pe numele lui Patriciu, Stephenson şi Hart. "Procurorii au cerut termen ca să renunţe la recurs. Noi ne-am permis să glumim spunând
Care din ele?
Cam asta e povestea. E o încurcătură... Este o premieră în materia asta. În plină acţiune de modificare a Codului de Procedură Penală, Parchetul dovedeşte un apetit deosebit pentru a încurca chiar lucrările parlamentului", a declarat, imediat după şedinţa Curţii de Apel, Cristian Iordănescu, unul dintre avocaţii lui Patriciu.
Înainte de acest episod, procurorii l-au scăpat printre degete pe Patriciu, grăbindu-se să ceară arestarea lui înainte de a-l audia în calitate de inculpat, condiţie esenţială în astfel de situaţii. şi ca lucrurile să devină hilare, anchetatorii au reclamat şi faptul că Dinu Patriciu apare prea des în presă, ignorând în acest mod drepturile fundamentale la liberă exprimare ale cetăţeanului, garantate chiar de Constituţie. În cazul în care anchetatorii îşi retrag în scris recursul, rămâne valabilă soluţia instanţei inferioare, adică Dinu Patriciu şi colaboratorii săi vor fi cercetaţi în libertate. Grăbiţi să-l aresteze, procurorii nu s-au gândit nicio secundă să ceară interdicţia de a părăsi ţara pentru Dinu Patriciu, astfel că omul de afaceri a întrebat instanţa dacă poate pleca din ţară, având de rezolvat unele probleme, judecătorii asigurându-l că este liber să călătorească unde doreşte. Patriciu, acuzat în dosarul "Rompetrol", a precizat că îşi va continua activitatea în ciuda tuturor "ilegalităţilor comise de anchetatori". Omul de afaceri va reveni la Curtea de Apel Bucureşti pe 17 martie, dată la care se va judeca recursul Parchetului la decizia Tribunalului Bucureşti - care a considerat că nu se impune arestarea preşedintelui Rompetrol. Tot atunci se va lua în discuţie şi recursul declarat împotriva cercetării în libertate a lui Phil Stephenson şi Colin Hart.

Rompetrol, suspendată din nou la Bursă
Acţiunile emise de Rompetrol Rafinare au fost suspendate, ieri, de la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti, pentru a doua oară în decursul aceleiaşi săptămâni, dar vor reveni în piaţă începând de luni. Ieri dimineaţă, titlurile rafinăriei au fost suspendate, deoarece instanţa urma să judece recursul procurorilor la decizia de a respinge propunerea de arestare a preşedintelui grupului Rompetrol, Dinu Patriciu. Tot ieri, acţionarii companiei Rompetrol, care administrează şi rafinăria Vega, au votat noua structură a consiliului de administraţie, după expirarea mandatului conducerii anterioare, din care făceau parte Dinu Patriciu şi Philip Stephenson. Potrivit unui raport al companiei, funcţia de director general a fost preluată de Teodor-Dorin Gherman. Ceilalţi doi membri ai noului CA sunt Alexandru Bucşă şi Sorin-Sebastian Potânc.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite