Gabriel Liiceanu:"Preşedintele suspendat are dreptul să îşi pledeze cauza la TVR. Dacă Iliescu era în locul lui Băsescu, aş fi spus la fel"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Liiceanu
Gabriel Liiceanu

Eseistul Gabriel Liiceanu a declarat duminică seara, la Realitatea TV, că preşedintele suspendat Traian Băsescu nu are acces să îşi pledeze cauza la postul public de televiziune, aşa cum ar fi normal să se întâmple şi că ar fi susţinut exact acelaşi lucru dacă ar fi fost vorba despre Ion Iliescu.

"Televiziunea publică: până acum o lună - două, era una în care nu simţeau deschizând ecranul unde anume e aşezată puterea ,in mâna cui. În aceste săptămâni, jucătorul care trebuie să-şi apere şansele, preşedintele Traian Băsescu, care suspendat fiind, are să-şi apere cauza, nu are pătrundere în acest post. Ce spun acum nu ma transformă nicidecum în partizanul unei persoane. Dacă ar fi Iliescu in locul lui Băsescu, aş pleda pentru aceeaşi cauză", a spus Gabriel Liiceanu, la emisiunea "Context", moderată de Dan Suciu. Liiceanu a mai menţionat că este speriat de abaterea regulilor statului de drept şi că tehnicile amintesc de ce a cunoscut în tinereţea sa.

Eseistul a arătat că votul care se conturează la finalul săptămânii viitoare este unul emoţional. "Aici nu e vorba de persoane, ci în ce fel de stat vrem să trăim. România e într-o febră emoţională. Nenorocirea e că trăim intr-o asemenea febră încât nu mai e loc nici de investiţii, nici de seninătate si certitudine pentru muncă, ci una isterizată de politică, cu politicieni care isi urmăresc interesele lor", a declarat Liiceanu.

El a criticat faptul că s-a vorbit despre judecarea celor care au pus într-o lumină negativă statul sau că trebuie judecaţi politicienii pentru felul in care a dus economia de râpă, spunând sunt vorbe de tip comunist pur. "Dacă trebuie să faci asta, înseamnă că trebuie să judeci FMI cu care s-a făcut proiectul de traversare a crizei, italienii trebuie să judece premierul care le propune un program de austeritate, spaniolii să-şi dea in judecată guvernul, grecii să-şi bage in tribunal guvernul care le propune o variantă de traversare a unei crize", a menţionat Liiceanu.

El a atins în emisiune şi chestiunile economice, subliniind devalorizarea leului în ultimele două luni de zile, dar şi problemele legate de corupţie. " Marea problemă a României după 90 este corupţia care a ajuns în stadiul ultimo, este o vobă a lui Machiavelli din Principele. Trăim in această situaţie de 22 ani. Aţi mai văzut o ţară în care se fac în 10 ani averi de 100 milioane euro, de funcţii guvbernamentale în care să ai sute de milioane nejustificate?", a comentat Liiceanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite