Gabriel Bivolaru susţine că a fost păcălit de nevasta sa, Mona de Freitas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliberarea fostului deputat PDSR Gabriel Bivolaru va fi luată în discuţie la sfârşitul săptămânii de Comisia Specială de Eliberări Condiţionate de la Peniteniarul Colibaşi din

Eliberarea fostului deputat PDSR Gabriel Bivolaru va fi luată în discuţie la sfârşitul săptămânii de Comisia Specială de Eliberări Condiţionate de la Peniteniarul Colibaşi din Piteşti.

Bivolaru a fost mutat, la cererea lui, din toamna lui 2006, de la Peniteciarul Rahova, pentru a evita Comisia bucureşteană de eliberări, cunoscută în rândul deţinuţilor ca una foarte dură, dar şi o nouă întâlnire cu magistraţii Judecătoriei Sectorului 5. În iunie anul trecut, instanţa a respins cererea de eliberare făcută de acesta, motivând că "perioada executată este insuficientă pentru reeducarea condamnatului, scopul pedepsei nefiind atins". În urma unei decizii definitive a instanţei supreme, Bivolaru a fost condamnat la cinci ani de închisoare, dar şi la plata prejudiciului, peste 2.200 miliarde de lei, Băncii Române de Dezvoltare. Bivolaru, oficial acuzat de falsificare de monede sau alte valori, fals în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, a fost găsit vinovat de faptul că a completat 22 de cecuri fără acoperire.

Mona de Freitas i-a vândut un imobil mamei sale

Gabriel Bivolaru a cerut, în iunie 2005, anularea unui contract de vânzare-cumpărare încheiat între fosta sa soţie, Mona de Freitas, şi mama acesteia, Elena Sotec, privind un imobil situat în sectorul 1. În cererea depusă în instanţă, el arată că, împreună cu Mona de Freitas, a achiziţionat imobilul, în 1995, dar că, un an mai târziu, aceasta a vândut apartamentul fostei soacre fără a-l anunţa. "De existenţa acestui contract am aflat numai la începutul lunii iunie 2005", susţine Bivolaru. "Arăt că atât vânzătoarea, cât şi cumpărătoarea au fost de rea-credinţă la încheierea actului a cărui nulitate absolută cer a fi constatată; singurul scop pe care acestea l-au urmărit a fost scoaterea bunului imobil descris din coproprietatea noastră şi transferarea acestuia în patrimoniul celeilalte pârâte, Sotec Elena, dar în realitate în patrimoniul pârâtei de Freitas Mona, fără consimţământul subsemnatului", mai arată Bivolaru. În mod ciudat, deşi era încarcerat, Gabriel Bivolaru a depus o nouă adresă la judecătorie, în care cere să fie citat la o adresă din sectorul 3. Toate citaţiile trimise se întorc cu menţiunea "destinatar necunoscut". În această situaţie, magistraţii au decis suspendarea cauzei, iar în noiembrie 2006, au închis dosarul.

Datorii de miliarde la primărie

La cererea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Judecătoria Sectorului 1 a decis în aprilie 2006 executarea silită a lui Gabriel Bivolaru. Potrivit actelor din dosar, Bivolaru are datorii către CGMB de 2.478.487.513 de lei, reprezentând chirie restantă şi penalităţi de întârziere pentru închirierea unui imobil de pe Calea Victoriei 35-37. Gabriel Bivolaru a închiriat, de la ICRAL, în iunie 1990, parterul unei case, dar nu şi-ar fi achitat obligaţiile din contract pentru perioada noiembrie 1998-noiembrie 2001. Potrivit actelor, imobilul era sediul uneia din firmele controlate de fostul deputat - SC Atlas SRL. Chiria neplătită era de peste 546 milioane de lei, dar penalizările ajungeau la aproape 2 miliarde de lei.

Casa de pe Academiei, vândută la licitaţie

Judecătoria Sectorului 1 a decis, în mai 2006, executarea silită a lui Gabriel Bivolaru, prin predarea unui apartament, de pe strada Academiei din Bucureşti. În 2004, apartamentul a fost scos la licitaţie de BRD şi vândut pentru suma de 26.250 de euro. Banii au fost viraţi în contul prejudiciului produs de Bivolaru băncii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite