GM vrea să diminueze costurile la Opel cu 30%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
GM vrea să diminueze costurile la Opel cu 30%
GM vrea să diminueze costurile la Opel cu 30%

General Motors va reduce, probabil, costurile la Opel cu 30%, după ce a renunţat la vânzarea constructorului auto, a declarat, duminică, Bob Lutz, director la GM care urmează să preia funcţia de preşedinte al companiei germane, transmite Reuters.

Grupul a elaborat la sfârşitul anului trecut planurile de a economisi 30% din costurile înregistrate de Opel, înainte de a lua decizia de a vinde compania.

"Planul de restructurare realizat la sfârşitul anului trecut este, încă, baza unui model profitabil de afaceri. Planul prevede o reducere cu 30% a costurilor structurale. Nu ne aşteptăm la diferenţe fundamentale faţă de modelele discutate anterior", a afirmat Lutz, potrivit cotidianului Swiss Sontag.

GM a surprins liderii politici de la Berlin şi Moscova, după ce a renunţat la planurile de vânzare a unei participaţii de 55% la Opel către consorţiul format de compania canadiană Magna şi banca rusească Sberbank.

Opel are 50.000 de angajaţi în Europa şi fabrici în mai multe state, cele mai importante fiind în Germania.

Principalul motiv al deciziei de a renunţa la vânzarea Opel este îmbunătăţirea situaţiei GM şi a climatului economic din Europa, a afirmat Lutz.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite