G.I. Jane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul ultimului război mondial, soldatul american de rând a fost poreclit G.J. Joe, pentru că uniforma lui purta discret iniţialele G.I. ("government issue"), indicând că aceasta

În timpul ultimului război mondial, soldatul american de rând a fost poreclit G.J. Joe, pentru că uniforma lui purta discret iniţialele G.I. ("government issue"), indicând că aceasta provine din depozitele guvernamentale. Femeilor le erau rezervate în armată misiuni auxiliare, dar de atunci situaţia s-a schimbat şi reprezentantele sexului, pe nedrept numit slab, se regăsesc în măsură crescândă şi în rândurile forţelor combatante, de unde şi porecla lor, G.I. Jane.

Este, în filmul purtânt chiar acest titlu, cazul lui Demi Moore, care devine prima femeie admisă în formaţia de elită SEALS a Marinei americane, vreme îndelungată o redută exclusiv masculină. Pentru a fi primită la instrucţie e nevoie de intervenţia unei senatoare americane, iar superiorii "intrusei" au grijă să-i facă viaţa cât mai grea. Dar Demi nu se lasă. E hotărâtă să demonstreze celor contaminaţi de prejudecăţile sexiste că o femeie e capabilă să facă faţă durităţilor vieţii de cazarmă. O vom vedea astfel rasă în cap, ca orice recrut, lucrân-du-şi muşchii ca la carte, măsurându-se de la egal la egal în materie de "şmotru" cu tovarăşii ei masculi, ba chiar învăţând să înjure aidoma acestora.

Ce mai, e una de-a lor. S-a cam dus însă naibii feminitatea! În final, va obţine admiraţia superiorului ei direct, Viggo Mortensen, căruia nu-i displace să recite din când în când poezii. Bine-venită reprogramarea acestui film acum, când Demi Moore urmează să turneze în ţara noastră.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite