GDF Suez, interesat de Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul energetic Gaz de France (GDF) Suez, care deţine în România fostul Distrigaz Sud, este interesat să participe la licitaţiile pentru concesionarea de perimetre în Marea Neagră, în momentul în care Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) va decide scoaterea acestora la licitaţie, a declarat Tristan Bosser, şeful diviziei de proiecte în domeniul gazelor pentru Europa de Sud-Est din cadrul companiei.

Potrivit acestuia, perimetrele recent câştigate de România în urma procesului de la Haga ar putea fi fezabile din punctul de vedere al producţiei de petrol şi gaze. „Cine are expertiză pentru producţia de gaze poate foarte uşor să extragă şi ţiţei“, a spus Bosser.

„Proiectele de explorare sunt o noutate pentru GDF Suez, dar vrem să dezvoltăm această activitate. Vrem ca 10% din vânzări să reprezinte producţie proprie“, a spus Bosser, la Ploieşti, în cadrul unei conferinţe care marchează 100 de ani de industrie a gazelor în România.

Potrivit oficialului GDF Suez, grupul are deja licenţe de explorare a zăcămintelor de hidrocarburi în Algeria, Norvegia şi Azerbaidjan. „Licenţa din Azerbaidjan ne-a fost acordată în urmă cu câteva săptămâni. Acest pas înseamnă intrarea GDF Suez pe piaţa din regiunea caspică“, a arătat Bosser.

Acesta a precizat că grupul este pregătit inclusiv pentru explorări offshore, precum cele din Marea Neagră. Alte companii care s‑au arătat interesate de explorări în zonele neconcesionate încă din Marea Neagră sunt Romgaz, Petrom, Sterling Resources şi Lukoil.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite