Braşov: GALERIE FOTO/ Explozie între Codlea şi Hălchiu (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul dintre cele 2 localităţi, DJ 112A, a fost închis mai bine de o jumătate de oră, iar traficul aerian a fost şi el restricţionat pe o rază de 10 kilometri.

Pirotehniştii braşoveni au distrus 8 bombe de aviaţie, chiar în locul în care au fost găsite, pe câmpul dintre Codlea şi Hălchiu. Muniţia era din cel de-al doilea Război Mondial. La faţa locului au fost prezente mai multe echipaje de poliţie, jandarmi şi SMURD, însă nu a fost nevoie de intervenţia lor pentru că asanarea proiectilelor s-a desfăşurat fără incidente.

Găsite de muncitori

Echipa de pirotehnişti a fost anunţată ieri de câţiva muncitori care lucrau la consolidarea malurilor unui pârâu din zonă. Pentru că bombele erau active nu au putut fi mutate din loc.

Zonă izolată

Drumul dintre Codlea şi Hălchiu a fost închis traficului rutier, iar cel aerian a fost restricţionat pe o rază de 10 kilometri.

Teren minat

În luna octombrie a anului trecut au mai fost descoperite de muncitori, în aceeaşi zonă, alte 15 astfel de proiectile de aviaţie. Atunci, doar norocul a făcut ca unul dintre lucrători, Vasile Roateş, care a trecut cu excavatorul peste proiectile, să scape nevătămat. Pe parcursul anului 2008 au fost detonate de pirotehniştii braşoveni aproximativ 3 tone de muniţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite