Braşov: GALERIE FOTO/ Explozie între Codlea şi Hălchiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul dintre cele 2 localităţi, DJ 112A, va fi închis în următoarele ore, iar traficul aerian va fi restricţionat pe o rază de 10 kilometri.

Pirotehniştii braşoveni vor distruge 8 bombe de aviaţie, descoperite pe câmpul dintre Codlea şi Hălchiu, chiar în locul în care au fost găsite. Muniţia datează din cel de-al doilea Război Mondial. Echipa de pirotehnişti a fost anunţată ieri de câţiva muncitori care lucrau la consolidarea marginilor unui pârâu din zonă. Pentru că bombele sunt active, riscul mutării lor era mult prea mare. Astfel, pirotehniştii au decis să le asaneze chiar pe câmp.

Vor fi distruse

Pirotehniştii au izolat zona şi nimeni nu are voie să se apropie de locul unde s-au găsit bombele. În următoarele ore, drumul dintre Codlea şi Hălchiu va fi închis traficului rutier, iar cel aerian va fi restricţionat pe o rază de 10 kilometri. La faţa locului sunt la această oră zeci de pirotehnişti, poliţişti, jandarmi şi medici de la SMURD.

Teren minat

În luna octombrie a anului trecut au mai fost descoperite de muncitori, în aceeaşi zonă, alte 15 astfel de proiectile de aviaţie. Atunci, doar norocul a făcut ca unul dintre lucrători, Vasile Roateş, care a trecut cu excavatorul peste proiectile, să scape nevătămat. Pe parcursul anului 2008 au fost detonate de pirotehniştii braşoveni aproximativ 3 tone de muniţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite